Матьо Асенов и Ивана Симеонова, състезатели на Про Голф Спортен

...
Матьо Асенов и Ивана Симеонова, състезатели на Про Голф Спортен
Коментари Харесай

Играчите на Про Голф Спорт клуб започват състезателния сезон

Матьо Асенов и Ивана Симеонова, състезатели на Про Голф Спортен Клуб, стартират турнирния сезон 2019 в края на тази седмица в Кипър. Nicos Severis Cup или откритото състезание на Кипър за младежи и девойки е арената където българчетата ще стартират, надяваме се сполучливо, новата спортна година.

Турнирът се организира за 4-та поредна година, а в дебютното си присъединяване предходната година Ивана Симеонова завоюва среброто при девойките. Тази година тя ще взе участие още веднъж в категория „ девойки “, като очакванията са за възстановяване на класирането или най-малко затвърждаване на миналогодишния триумф, поради мощната конкуренция от над 15 страни и високо сложени в европейската, и международната ранклисти състезателки.

Ивана регистрира сполучлив сезон през 2018 година като записа челно класиране на редица влиятелни надпревари в Европа. Тя мина през всички кътове на шампионатите в които взе участие, в Чехия на откритото младежко състезание, едно от най-силните на остарелия континент, зае 7-мо място, а на последния й за годината шампионат, Европейското Клубно Първенство за дами, се класира на неповторимото 9-то място, резултат непостиган досега на подобен висок конгрес.

Матьо Асенов, единствено на 10 години, стартира спортната си кариера предходната година. За един сезон той усъвършенства резултатите и техниката си неведнъж, и от неубедителни класирания при започване на годината зае влиятелното 4-то място след финала на националната верига за деца и младежи Про Голф Бъбълс 2018. Студът и неприятното време не стопираха упорития юноша, той тренира старателно през цялата зима и в този момент се надява на положително показване на първия му интернационален шампионат. Матьо ще се състезава в шампионата на 9 дупки с деца от над 10 страни, а положителното показване не се свързва безусловно с орден, а със съществено отношение и стимулирано държание в дебюта на интернационална сцена.

Ивана стартира в петък, 15 февруари, нейното съревнование е в три дни, до неделя, 17 февруари. Детският шампионат на 9 дупки, където България е показана от Матьо Асенов, ще се организира в един ден, 16 февруари, събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР