Маточината е билка, която се пие самостоятелно, както и в

...
Маточината е билка, която се пие самостоятелно, както и в
Коментари Харесай

Лечебни рецепти с маточина

Маточината е билка, която се пие независимо, както и в композиция с други билки. По време на месечния цикъл огромна част от дамите се усещат подути – това чувство може да бъде преодоляно с помощта на билката. Правете си чай от маточина през последните дни от цикъла.

- Ако страдате от виене на свят, направете си отвара от следните билки – по 100 г листа от маточина и глог и 30 г коренища от дилянка. Смесвате билките в подобаващ съд и вземате 2 с.л. от тях.

Сложете ги в стъклен съд и ги залейте с половин литър вряща вода. Оставете билките да се киснат един час и след това прецедете. Трябва да пиете четири пъти дневно, като дозата е за един ден. Важно е да се означи, че дилянката е отровна и е най-добре да се употребява под наблюдението или след мнението на фитотерапевт.

При бодърствуване се предлага следната отвара:

- По 1 ч.л. от билките мента, маточина и дилянка. Слагате дрогите в 250 мл вряща вода и оставяте сместа да се накисне за час, след което прецеждате – това е количество за една доза. Приемайте по 2 или 3 дози на ден според от положението. Пие се четвърт час преди храна.

При нощно изпотяване направете запарка от:

 Чай от Маточина

- 1 ч.л. от билките дилянка, маточина и полски хвощ се смесват дружно с 2 ч.л. корени от валериана. Всичко това се залива с топла вода – 200 мл, след което се оставя да постои два часа. Накрая прецеждате – приема се преди лягане. Ако резултатът е неудовлетворителен, прибавете 1 с.л. култивиран чай.

Ако страдате от продължителен бронхит и липса на вкус, направете идната рецепта:

- Смесете по 1 ч.л. лен, бял оман, кориандър, бич, маточина. Сложете билките във вряща вода – 400 мл, след което варете сместа една минута. Отдръпнете отварата от котлона и оставете билките да се киснат четвърт час, след което прецедете и приемайте три пъти на ден по 120 мл. Желателно е да се пие най-малко десетина минути преди храна.

При жлъчно заболяване, направете запарка от следните билки:

- В 400 мл вода сложете по 1 ч.л. от билките маточина, копър, мента, глухарче, кисел бодил и бял оман. Оставете сместа на котлона да поври три минути и след това отдръпнете. След 30 минути прецедете и приемайте 3 пъти дневно по 100 мл. Пийте отварата четвърт час преди храна. Ако получавате болки, приемайте отварата след храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР