Математиката затрудни седмокласниците. Днес излязоха резултатите от Националното външно оценяване

...
Математиката затрудни седмокласниците. Днес излязоха резултатите от Националното външно оценяване
Коментари Харесай

Математиката на НВО затрудни семокласниците - випускът с най-дълго онлайн обучение

Математиката затрудни седмокласниците. Днес излязоха резултатите от Националното външно оценяване на випуска с най-продължително онлайн образование.



С оценките се кандидатства в профилираните и професионални гимназии.

Какво демонстрират анализите?

Тазгодишните резултати по математика бележат спад за първи път от четири години насам. Вероятно повода е, че този випуск беше най-дълго време в онлайн образование. Резултатите по български език и литература са съизмерими с миналогодишните, преразказът не е бил сложен.



" Този випуск е с най-вече онлайн образование, те прекараха съвсем две години и половина у дома, няма по какъв начин това да не се отрази ", сподели Даниела Миладинова, преподавател, 18-то СУ.

Средният резултат по математика тази година е 35,32 точки от 100 по отношение на 37,94 предходната година. Най-трудно за учениците е било да разчитат диаграми-около половината не са се справили. По български език и литература резултатът е доста по-добър- приблизително 53,63 от 100 точки, с малко по-малко от предходната година.

Предизвикалият полемика преразказ върху описа " Талисманът " се е оказал елементарен за учениците. Те са посочили умения да построяват текст, въпреки не постоянно да са предавали наличието в детайли.

" Според мен е безусловно подобаващ за възпитаници от седми клас, разискванията бяха по-скоро към художествените му достолепия, само че за преразказ на нас не ни е нужен текст, който да има някакви особени художествени изразни средства или похвати ", сподели Даниела Миладинова.

Изводът от теста по български език е, че близо 70 на 100 от учениците схващат това, което четат, само че също толкоз не могат да дефинират обещано изречение по състав.

Максималните 100 точки по двата предмета тази година имат единствено трима възпитаници, само че толкоз са били те и предходната година. Сред районите отличници са София, Варна и Смолян.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР