Масово ще напуснат Германия евреите, живеещи в нея, ако не

...
Масово ще напуснат Германия евреите, живеещи в нея, ако не
Коментари Харесай

Ще има ли масов изход на евреи от Германия

Масово ще изоставен Германия евреите, живеещи в нея, в случай че не се направи нищо против разрастването на антисемитизма. Това предизвести през днешния ден немският министър на външните работи Хайко Маас в публикация в " Шпигел ", представена от Агенция Франс Прес.

Всеки втори евреин към този момент е обмислял да напусне страната, акцентира министърът в навечерието на 75-годишнината от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц.

Маас акцентира, че антисемитските обиди и набези към този момент се срещат ежедневно в Германия.

Борбата с антисемитизма ще бъде приоритет за Германия, която поема ротационното председателство на Европейския съюз през юли и председателството на Съвета на Европа през ноември, отбелязва външният министър.

" Еврейската общественост и еврейските здания и обекти би трябвало да бъдат защитавани по-добре на всички места в Европа ", сподели Хайко Маас, като посочи, че Германия ще отпусне за тази цел през 2020 година 500 000 евро на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Оцелели от Холокоста ще се съберат на следващия ден на мястото на някогашния концлагер в Аушвиц, с цел да отбележат 75 години от освобождението му от руските войски. По време на нацистка Германия в този лагер на гибелта са избити над 1,1 милиона души, главно евреи.

В Германия се следи усилване на расистките и антисемитски набези. През октомври 2019 година в Хале мъж се опита да извърши всеобщо ликвидиране в синагога. В еврейския храм се бяха събрали към 50 богомолци за празника Йом Кипур.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР