Масовата истерия около разпространяващия се коронавирус COVID-19 вдъхнови фотографа Иван

...
Масовата истерия около разпространяващия се коронавирус COVID-19 вдъхнови фотографа Иван
Коментари Харесай

Иван Шишиев сложи маски на Славейкови

Масовата нервност към разпространяващия се ковид COVID-19 въодушеви фотографа Иван Шишиев, който сложи защитни маски на знакови статуи в София, а фотосите провокираха вълна от мнения в обществените мрежи. Посланието, което се цели да бъде отправено към обществото посредством изобретателните фрагменти, е хората да не губят здравия си разсъдък и да не се поддават на непотребната суматоха. „ Реших да направя тази акция на изкуството, с която декларирам, че това, че има доказани случаи на ковид в България, не е задоволително, с цел да спрем да бъдем хора “, показа Иван Шишиев пред екипа на утринния блок „ България заран “ по Bulgaria ON AIR.

Иван Шишиев избира изцяло целеустремено скулптурите, на които да сложи защитни маски и да ги снима. Фотографът се стопира на четири места в центъра на столицата, където потокът от хора е максимален – забавните фрагменти снима на паметника на Алеко Константинов на бул. „ Витоша “, на площад „ Славейков “, на паметника на Радой Ралин и пред Народния спектакъл.

Най-трудната част от реализирането на концепцията за Шишиев е откриването на защитни медицински маски, които да употребява за фотосите. „ Първоначално си мислех, че в действителност е смешка това, че няма защитни маски в София, само че внезапно се оказа, че не е по този начин “, изясни фотографът в ефира на „ България заран “. След като не открива налични в аптеките, Шишиев взима няколко маски от другар.

Фотографът счита, че озверяването на хората идва от суматохата, която е основана измежду обществото. „ Маските не оказват помощ, само че хората всеобщо изборно виждат една от тях и споделят „ тази ще ми помогне “, разяснява Иван Шишиев.

Според фотографа, след публикуването на фотосите в обществените мрежи по-голямата част от мненията на потребителите са позитивни и демонстрират съответния метод на мислене и здрав разсъдък на обществото, само че несъмнено, не са изключение и тези, които укоряват и не поддържат посланието и концепцията на акцията на Шишиев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР