Масирана полицейска акция на пътя в Сливен. Екипите проверяват шофьорите

...
Масирана полицейска акция на пътя в Сливен. Екипите проверяват шофьорите
Коментари Харесай

С близо 1 промил от ранни зори: Хванаха шофьор, пил ракия на вечеря

Масирана полицейска акция на пътя в Сливен. Екипите ревизират водачите за алкохол, опиати и техническа редовност на колите. 

Снимка: bTV

Акцията е на входа на Сливен откъм Стара Загора, където заран трафикът е засилен.  

Има кантар, с който се мери тежестта на товарните автомобил

„ Тече интервенция, обвързвана с превишаване на нормите на шума от страна на водачите. Тя е взаимна с автомобилна администрация и здравната ревизия. При определяне на коли с по-високи правила на звук се водят в постройката на „ Пътна полиция “ и с шумомер се замерва дали дават отговор на заложените от производителя правила. Всеки лидер се ревизира за алкохол, а за тези, които има подозрения – и за опиати “, сподели гл. контрольор Илиян Николов, шеф на бранш „ Пътна полиция “-Сливен.

Снимка: bTV

Още в първите 15 минути от акцията служителите на реда хванаха лидер да кара с алкохол. Пробата му с дрегера отечете 0,94 промила. Пред екипа ни той призна, че е пил, само че нощес.

Снимка: bTV

„ Ракия, към 100 грама всяка, 200 грама най-вече “, сподели мъжът.

Снимка: bTV

Следва да му бъде формиран акт и по избор да даде кръвна проба. 

„ Ако лидерът не даде кръвна проба, показанието от дрегера влиза в нормите от 0,8 до 1,2 промила и законът планува един месец отнемане от правоуправление и 1000 лева санкция “, каза гл. контрольор Илиян Николов.

До 15 ноември всички коли би трябвало да бъдат оборудвани с тях

От на следващия ден стартира акция зима. Всички водачи би трябвало да оборудват колите си за зимните условия. Глобата за шофиране с развалени, износени или несъответствуващи за сезона гуми е 50 лв..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР