Марсоходът на НАСА Curiosity вероятно седи близо до богата информация,

...
Марсоходът на НАСА Curiosity вероятно седи близо до богата информация,
Коментари Харесай

Curiosity може да е в близост до места с микроби на Марс

Марсоходът на НАСА Curiosity евентуално седи покрай богата информация, която може да загатва за признаци на живот на Марс.

New Scientist и Space.com означават, че откривателите от Caltech са разпознали шест локации на метанови предавания на излъчвания на планетата, в това число едно доста близо югозападно от Curiosity.

В идеалния случай марсоходът може да изследва излъчванията и да дефинира същинската им същина.

Curiosity е открил места на метанови прояви шест пъти след кацането на Марс през 2012 година, само че учените до момента не са съумели да намерят техните източници.

Европейският Trace Gas Orbiter също не съумя да открие метан на атмосферни равнища. Екипът на Caltech стеснява наземните източници, като моделира метанови частици като пакети и наблюдава техните направления въз основа на историческата скорост напразно.

Изследването към момента не е рецензирано от сътрудници, тъй че би трябвало да се приема с известна нерешителност. Също по този начин е изцяло допустимо газът да има неорганичен генезис.

Дори и да е по този начин обаче, появяването му може да бъде обвързвана с геоложка интензивност, провокирана от течна вода. Съобщава се, че ранният Марс е съдържал големи количества вода – даже в случай че в тези източници няма дейна вода, близко изследване може да помогне да се илюстрира историята на Марс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР