Мароканската федерация по футбол наложи доживотно наказание на съдията Хишам

...
Мароканската федерация по футбол наложи доживотно наказание на съдията Хишам
Коментари Харесай

Отказаха съдия от футбола за 4 дузпи

Мароканската федерация по футбол наложи доживотно наказване на съдията Хишам Тиази поради груби неточности при ръководенето на мач от локалното състезание. Грешките са повлияли уверено на крайния резултат на въпросната среща и заради тази причина му е наложено наказването изваждане вечно от футбола, се споделя в прессъобщение на централата.
44-годишният рефер Хишам Тиази е отсъдил четири дузпи в един мач, три от които за единия тим.
Инцидентът се разигра в предходния уикенд по време на срещата сред Олимпик (Хурибга) и Юсуфия Берешид, приключил 4:1 за Олимпик Хурибга. Три от четирите попадения са от дузпи, за две от които има съществени подозрения, че въобще няма нарушавания.
Съдийската и Дисциплинарната комисия взеха решение, че съдията е позволил съществени нарушавания в тълкуването на разпоредбите на играта в този мач. Поради тази причина е изваден вечно от футбола, се споделя в мнението.
Въпросният рефер имаше една година до края на кариерата си и по-късно трябваше да се откаже поради навършване на пределна възраст. Той е арбитър на ФИФА и управлява интернационалните мачове на национални тимове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР