Марката Livewire за електрически мотоциклети на Harley-Davidson разкри свой втори

...
Марката Livewire за електрически мотоциклети на Harley-Davidson разкри свой втори
Коментари Харесай

Harley-Davidson с втори електрически мотоциклет - видео

Марката Livewire за електрически мотоциклети на Harley-Davidson разкри собствен втори модел с име S2 Del Mar. Машината беше показана в предварителна лимитирана серия - Launch Edition, която беше разграбена за броени минути. Launch Edition S2 Del Mar се разпродаде за по-малко от 18 минути и имаше целесъобразна цена на дребно от 17 699 щатски $. Livewire се стреми към MSRP от $15 000 за индустриалната версия и сега кани почитателите си да записват интерес. Пълната индустриална версия ще последва скоро с примамлива цена от $15 000.

Плановете за производството на електрически мотоциклети на Harley-Davidson - Project Livewire бяха разкрити за първи път през 2014 година, само че минаха още четири години до стартирането на подготвена за произвеждане машина и съвсем още една година, преди тя с цена от към 30 000 $ да влезе в продажба.

Livewire получи малко ребрандиране и много по-ниска цена в средата на 2021 година С втория модел цената за влизане в е-мото вселената на Livewire още веднъж е понижена за S2 Del Mar. Изданието Launch Edition бе лимитирано до произвеждане от единствено 100 мотора и наличността в действителност свърши доста бързо. То се предлага с извънредни графики и багра "Jasper Grey или Comet Indigo ".



Новият електрически мотоциклет дебютира с новата мащабируема и модулна ARROW архитектура на Livewire, където личната батерия, мотор, системи за зареждане и ръководство съставляват огромна част от действителната конструкция на шасито.

Компанията афишира мощ от 80 к.с. (59,6 кВт), спринто 0-60 благи в час (0-96 км) за 3,5 секунди или по-малко, само че на този стадий не се загатва оптималната скорост. А батерията би трябвало да е добра за изминаване на 100 благи (160 км) градско каране, въз основата на процедурата за тестване на обсега на каране SAE J2982. Моторът от 105 к.с. и батерията от 15,5 кВтч на по-стария брат на Del Mar оферират спринт за три секунди и градски пробег от 146 благи (235 км) за съпоставяне.

Вторият модел на Livewire се движи на 19-инчови колела начело и откъм гърба, персонализирани гуми Dunlop DT1. Джантите са отляти от алуминий, със „ сводести и заострени спици дизайн насърчаващ страничната неотстъпчивост за усъвършенствана продуктивност на ръководство “ и покритие, въодушевено от печатни платки.

Късата опашна секция с тънка седалка и късо кормило в жанр тракър обезпечават изправена стойка за каране. Очаква се Del Mar да наклони везните с под 440 фунта (199,5 кг), което го прави с към 25 % по-лек от Livewire One. Това е всичко, което знаем за момента, без подозрение по-подробни спецификации ще бъдат разкрити по-близо при стартиране на същинското серийно произвеждане.

Производството ще бъде съсредаточено във фабриката на Harley-Davidson в Йорк, Пенсилвания, а доставките би трябвало да стартират напролет на Северното полукълбо на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР