Марияна Николова взе спешни мерки, след като стана ясно, че тежка

Марияна Николова взе спешни мерки, след като стана ясно, че тежка ...

Скандал с плаж Смокина, спешна проверка


Марияна Николова взе спешни мерки, след като стана ясно, че тежка техника се е появила на плаж край Созопол. Вицепремиерът и министър на туризма разпореди проверка на морски плаж „Смокиня“, съобщиха от Министерство на туризма.

Инспекцията се предприема след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата. Екип на ведомството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има основание за налагане на санкция на концесионера, пишеdariknews.bg.

Министерството на туризма води усилена комуникация с РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и концесионерa по казуса. След като бъдат изяснени всички обстоятелства и бъдат проверени документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушения по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на глоба.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година.

 Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания.Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Източник: standartnews.com