Маринованата риба е любимо ястие на мнозина, защото освен, че

...
Маринованата риба е любимо ястие на мнозина, защото освен, че
Коментари Харесай

Изпитани рецепти за мариноване на риба

Маринованата риба е обичано ядене на мнозина, тъй като с изключение на, че е потребен артикул, може да бъде употребяван и когато и да е на деня.

Независимо дали ще си я приготвите на сандвич за закуска, като предястие за обяд или непосредствено за вечеря, тя е лесна за потребление стига да знаете авансово по какъв начин да си я мариновате.

Ако откриете подобаващата за усета Ви марината за риба, можете да си я консервирате и да имате задоволителни количества от нея когато и да е. Ето 2 разновидността, които можете да изпробвате и сами да решите кой най-вече Ви пасва:

Вариант 1

 Консервирана Риба

Необходими артикули: 5 кг риба, 800 г морска сол, 300 мл олио, 1 л оцет, 1 връзка копър, към 20 зрънца черен пипер, 5 дафинови листа.

Начин на подготвяне: Рибата се измива, махат ѝ се вътрешностите, главите и перките и се напълва с морската сол. Нарежда се в подобаваща тавичка и се оставя да престои по този начин денонощие и половина.

Изчиства се от солта и се подрежда компактно в емайлиран съд. Залива се с оцета, разбъркан с към 500 мл вода и след 8 часа още веднъж се изважда и се нарязва на части. Разпределя се в буркани и се подправя с изброените подправки, като преди да бъдат затворени, бурканите се заливат с олио.

Вариант 2

Необоходими артикули: 5 кг риба, 420 г сол, 7 г черен пипер, няколко зрънца бахар, 2 г канела, 1 г анасон, 1 г кориандър, 5 листа дафинов лист; за маринатата се поставя по 60 г захар на 5 л вода, 5 г черен пипер, няколко зърна бахар, няколко карамфилчета, 200 мл оцет, 50 г сол и 2 г кориандър.

 Херинга в Буркан

Начин на подготвяне: Рибата се почиства, махат й се главите, перките и вътрешностите и се слага в саламура, която се подготвя като на 1 л вода се прибавят към 190 г сол.

След половин денонощие се слага в маринатата, приготвена от гореизброените съставки. Тя се получава след кипването им, само че би трябвало да е изстинала преди слагането на рибата.

След като попият добре подправките в рибата, което става за към 5 часа, рибата се изважда от маринатата и се подрежда в буркани, като сред обособените части се редят накъсан на дребни елементи дафинов лист, канелата, кориандъра, анасона, бахара и черния пипер.

Така приготвените буркани се заливат с маринатата, затварят се херметически и се съхраняват на проветриво и хладно място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР