Маринован пъпеш с пистачо сладолед и прах от горски ягоди

...
Маринован пъпеш с пистачо сладолед и прах от горски ягоди
Коментари Харесай

Маринован пъпеш с пистачо сладолед

" Маринован пъпеш с пистачо сладолед и прахуляк от горски ягоди " е цялостното име на тази авторска рецепта на Станислав Котев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заСтанислав Котев - тук, а за плана - в края на текста.

Във вряща вода сложете меда и джинджифила и откакто охладите сместа, мариновайте пъпеша за 4-6 часа.

Измийте и подсушете горските ягоди, и ги оставете в дехидрататор (или фурна с вентилатор) на 40˚C за 36 часа. Изсушените ягоди блендирайте, до момента в който станат на прахуляк.

За да приготвите сладоледа, загрейте мляко, без да кипва. Разбийте яйце с пудра захар в обособен съд и последователно прибавете млякото при непрестанно безредие. Излейте назад в тенджерата от млякото и загрейте на слаб огън до втвърдяване, при непрестанно бъркане. Сместа не трябва да кипва. Разбийте сметана и я прибавете към охладената примес с яйцата, дружно с пастата от пистачо. Разбъркайте всичко добре и поставете във фризера за 6-8 часа.

Декорирайте десерта със зрънца нар и цвят от виолетки.

Необходими артикули за 4 порции

480 г пъпеш
160 г сладолед от пистачо
(шамфъстък)
40 г акациев мед
40 г джинджифил

За пистачо сладолед
100 мл мляко
1 яйце
12 г пудра захар
50 мл сметана
30 г пистачо паста

За прахуляк от горски ягоди
280 г горски ягоди

За украса
60 г нар
15 г цвят от виолетки

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР