Мао Нин, говорител на китайското МВнР.Снимка: ЕПА/БГНЕСГоворителят на китайското външно

...
Мао Нин, говорител на китайското МВнР.Снимка: ЕПА/БГНЕСГоворителят на китайското външно
Коментари Харесай

Китай: САЩ провеждат технологичен тормоз

Мао Нин, представител на китайското Министерство на външните работи.Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин съобщи в понеделник, че Съединените щати са ангажирани с " софтуерен тормоз и търговски протекционизъм ".

В неотдавнашна информация на " Файненшъл таймс " се твърди, че Вашингтон е изискал от южнокорейското държавно управление да изиска от локалните софтуерни колоси Samsung Electronics Co. и SK Hynix Inc. да не усилват наличието си на китайския пазар на полупроводници, в случай че Пекин реши да забрани основаната в Съединени американски щати Micron Technology Inc.

Според финансовото издание, китайското държавно управление обмисля да сложи повече ограничавания на западните ползи, като най-новите вероятни ограничения са ориентирани към достъпа на Запада до материали и технологии, употребявани в световната автомобилна промишленост.

Откакто Съединените щати започнаха да постановат забрани на китайски компании, Пекин, който дефинира този ход като " софтуерна обсада ", работи върху ответни ограничения против Съединени американски щати, санкционирайки оръжейните компании на Вашингтон, стартирайки обзор на киберсигурността на производителя на чипове Micron Technology и обиск в офиса на Mintz Group. Последната стъпка, съгласно два източника на " Файненшъл таймс ", е провокирала незабавен обзор на сигурността на личния състав, дружно с преустановяване на пътуването до Китай.

" Нормална регулаторна мярка за съответните китайски органи е да правят прегледи на киберсигурността на мрежови артикули, които засягат или могат да обиден националната сигурност в сходство със законите и наредбите “, изясни Мао Нин ходовете, които Пекин подхваща във връзка с Micron.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР