Манила. Световната здравна организация (СЗО) предупреди азиатско-тихоокеанските страни в петък

...
Манила. Световната здравна организация (СЗО) предупреди азиатско-тихоокеанските страни в петък
Коментари Харесай

Reuters: СЗО предупреди Азиатско-Тихоокеанския регион да се готви за Омикрон

Манила. Световната здравна организация (СЗО) предизвести азиатско-тихоокеанските страни в петък да усилят потенциала на здравните си системи и да имунизират изцяло популациите си, с цел да се приготвят за повишаване на случаите на COVID-19, защото разновидността Омикрон се популяризира в международен мащаб макар рестриктивните мерки за пътешестване, предава Reuters .

Въпреки че затвори границите си за пътешестване от високорискови южноафрикански страни, Австралия стана последната страна, която заяви за предаване на новия вид, ден откакто беше открит на локално равнище в пет американски щата.

Омикрон стартира да се постанова в Азия тази седмица, като случаи са докладвани в Индия, Япония, Малайзия, Сингапур и Южна Корея.

Много държавни управления стегнаха разпоредбите за пътешестване в опит да не позволен новия вид, само че предизвестието на СЗО към Азиатско-Тихоокеанския район, район с към 650 милиона души население, акцентира, че граничният надзор може единствено да им завоюва време.

„ Хората не би трябвало да разчитат единствено на гранични ограничения “, сподели Такеши Касаи, районен шеф на СЗО за западния Тихи океан, на брифинг за виртуални медии.

„ Най-важното е да се подготвим за тези разновидности с евентуална висока предавателна дарба. Досега наличната информация допуска, че не е нужно да променяме метода си “.

Процентите на имунизиране варират от страна до страна в Азиатско-Тихоокеанския район, само че има тревожни пропуски. Индонезия, четвъртата най-населена страна в света и в миналото епицентър на COVID-19 в Азия, е ваксинирала изцяло единствено към 35% от популацията си от 270 милиона души.

Главният медицински шеф на Австралия сподели, че Омикронвероятно ще се трансформира в преобладаващ вид в международен мащаб в границите на месеци, само че на този стадий няма доказателства, че е по-опасен от делта, която завладя света по-рано тази година.

В Съединените щати администрацията на Байдън разкри набор от ограничения за предотвратяване от разпространяването на вируса. От понеделник, интернационалните въздушни пасажери, идващи в Съединените щати, ще би трябвало да показват негативен тест за COVID-19 в границите на един ден от пътуването.

„ Ще се борим с този вид с просвета и скорост, а не с безпорядък и комплициране “, сподели президентът Джо Байдън в четвъртък, като предизвести американците да се приготвят за повишаване на инфекциите през зимата.

По-малко от 60% от популацията на Съединени американски щати, или 196 милиона души, са били изцяло имунизирани, едно от най-ниските равнища измежду богатите страни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР