Днес над западната половина от страната отново ще се развива

...
Днес над западната половина от страната отново ще се развива
Коментари Харесай

Кога ще се завърне топлото лято?

Днес над западната половина от страната още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има основно в Югозападна България. Остават изискванията за градушки. Ще има местни интензивни феномени. Жълт код е разгласен в 5 области на югозападните региони поради гръмотевични стихии и порои. Това са областите София, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Пазарджик.

В Източна България денем ще бъде най-вече слънчево, а след обяд тук-там - с купеста облачност. Ще духа слаб, в източните региони – сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 29 и 34 градуса.

Над планините в Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20 градуса, а на 2000 метра - към 13.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над Балканите още веднъж в централните региони ще има превалявания и гръмотевични стихии, а в останалата част ще е слънчево.

„ Тенденцията е преваляванията да отслабват и да стопират. В идващите дни лятото се завръща ”, даде обещание климатологът Симеон Матев.

По думите му ново захлаждане с проливни превалявания се чака в средата на идната седмица. То ще е в по-голямата част от страната в сряда и четвъртък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР