Мандатоносителят на третата и последна опция за съставяне на правителство

...
Мандатоносителят на третата и последна опция за съставяне на правителство
Коментари Харесай

БСП разговаря с „Демократична България“ в търсене на подкрепа за нов кабинет

Мандатоносителят на третата и последна алтернатива за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно събрание – Българска социалистическа партия, ще се срещне с представители на Демократична България. Това е трети кръг от съвещания на левицата с партии в опит да бъде формиран нов кабинет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Срещата ще се състои в постройката на Народното събрание.

По-късно левицата ще беседва и с самостоятелните депутати, отделили се от ПГ на " ИТН ".

Досега Българска социалистическа партия организира съвещания с " Продължаваме промяната " и с " ИТН ". След диалозите с най-голямата парламентарно показана партия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че срещата е предходна добре и двете политически сили са препотвърдили управническата стратегия.

По време на диалозите от Политическа партия сложиха изискване да има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди, като по време на договарянията се одобри законът за КПКОНПИ и се избере Бойко Рашков за началник на комисията за противопоставяне на корупцията.

След срещата с Има Такъв Народ стана ясно, че с Българска социалистическа партия са се договорили да работят по управническата стратегия, направена от Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", като Има Такъв Народ са предложили някои допълнения.

„ Като цяло нямаме нито червени линии, нито особени разлики в разбирането си за бъдещето на страната “, сподели след срещата Тошко Йорданов от Има Такъв Народ./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР