Манчестър Сити спечели отличия в три от категориите на наградите

...
Манчестър Сити спечели отличия в три от категориите на наградите
Коментари Харесай

Ман Сити обра наградите за 2023 г.

Манчестър Сити завоюва оценки в три от категориите на премиите на BBC за Спортна персона на годината за 2023 година " Гражданите " взеха оценката за тим на годината, а Хосеп Гуардиола бе почетен с премията за треньор на годината.

Голмайсторът Ерлинг Холанд пък си заслужи наградата за международна спортна звезда.

Като цяло футболът доминираше на тазгодишната гала, на която и легендата Кени Далглиш поулчи премия за повсеместен принос.

Голямото отличие за Спортна персона на годината пък отиде в ръцете на вратарката на Манчестър Юнайтед и националния тим на Англия Мери Ърпс.

Между всички футболисти се " промъкнаха " и две други спортистки, като сноубордистката Мия Брукс взе оценката за Млада спортна персона на годината, а някогашната лекоатлетка Фатима Уайтбрет бе удостоена с премията " Хелън Роласън ".

Победителите се дефинират посредством обществено гласоподаване, сред почитателите на спорта в страната. Участниците пък би трябвало или да са британеци, или да живеят и да практикуват забележителна част от своя спорт в Обединеното кралство. Победителят се избира от авансово избран къс лист.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР