Манчестър Сити направи нова крачка към поредна титла във Висшата

...
Манчестър Сити направи нова крачка към поредна титла във Висшата
Коментари Харесай

Следващата крачка е направена! Сити срази Фулъм по пътя към титлата

Манчестър Сити направи нова крачка към поредна купа във Висшата лига, откакто " жителите " не трепнаха при подлото си посещение на Фулъм. Селекцията на Пеп Гуардиола не позволи изненада и надделя " котиджърс " с 4:0.

По този метод " небесносините " се изкачиха до върха на подреждането с 85 точки. Арсенал остава на втората позиция с две по-малко, а на следващия ден " топчиите " ще имат тежко посещение на Манчестър Юнайтед. Дори и при победа обаче хората на Артета няма да бъдат спокойни на първата позиция, тъй като Сити е с мач по-малко, като във вторник първенците гостуват на Тотнъм.
 Постекоглу: Не съм идеален човек, само че не преставам напред
Постекоглу: Не съм идеален човек, само че не преставам напред

" Няма да се срутя "

Неочакваният воин за Манчестър Сити този следобяд се споделяше Йошко Гвардиол. Хърватинът, който в последно време е употребен като краен защитник, направи много отлични включвания в офанзива, като две от тях се трансфораха в попадения. По едно във всяко полувреме. Асистенциите за тях бяха на нормалните обвинени при головите пасове - Кевин Де Бройне и Бернардо Силва.

Между точните изстрели на Йошко, своя принос за успеха даде и Фил Фодън, който се оказа на точната позиция в 59-ата минута и с хубав изстрел не остави късмет на Бернд Лено. В самия край от дузпа осъществя и Хулиан Алварес. Опция да направи своя хеттрик имаше и Гвардиол, но в този миг основна беше намесата на Кайл Уокър, който даде да се разбере, че Алварес би трябвало да се нагърби с наказателния удар.

Капо от визитата в Лондон обаче остана Ерлинг Халанд, който пропиля няколко положителни обстановки, посредством които да направи крайния резултат още по-впечатляващ.

" Котиджърс " са обичаната жертва на манчестърци, откакто Сити към този момент е в серия от 16 следващи победи, която стартира през 2012 година. За последния триумф на Фулъм пък би трябвало да се върнем до далечната 2009 година, когато те печелят на " Етихад " с 3:1. Любопитно е да отбележим, че тогава в състава на Манчестър играят Мартин Петров и Валери Божинов...
 Гуардиола: Юнайтед - Арсенал не ме интересува, единствената ми грижа е Фулъм
Гуардиола: Юнайтед - Арсенал не ме интересува, единствената ми грижа е Фулъм

" Всичко е наред с контузените "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР