Малцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш.

...
Малцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш.
Коментари Харесай

Непознатото масло от пшеничен зародиш

Малцина хора знаят и са употребявали маслото от пшеничен зародиш. Използва се най-често в студената кухня и придава пикантност на ястията.

Маслото от пшеничен зародиш е доста скъпо масло. Това се дължи на обстоятелството, че няколко тона пшеница са нужни, с цел да се добие литър пшенично масло. Високото качество на маслото става все по-популярно и от ден на ден се включва в стратегии, употребявани за поддържане на здравословна диета.

Маслото от пшеничен зародиш е създадено от зърнен пшеничен разсад. Обикновено се употребява способ за студено сплескване, подготвя се единствено на слаб огън. Хранителните субстанции и качеството на съставките се резервират. Резултатът е наситено масло с мрачно жълт цвят.

Вкусът е сходен на аромата на прясна царевица. Ако маслото от пшеничен зародиш е създадено посредством добиване и пречистване, създаденото масло е по-лесно за предпазване, само че е с по-малко натоварен усет и е изгубило някои съставки.

Маслото от пшеничен зародиш се употребява най-много при студените ястия, салати и сосове. При топлинна обработка има загуба на вкусови качества.

 масло от пшеничен зародиш

Това неповторимо масло може да се съхранява с години, стига да е добре бутилирано. При отваряне на бутилката, маслото е належащо да се изразходва най-много до два месеца. То би трябвало да се съхранява на мрачно и студено, в противоположен случай трайността понижава.

Маслото от пшенични зародиши съдържа витамини А, В, D, К, и огромни количества от витамин Е. Около 64 % от маслото се състои от полиненаситени мастни киселини. Маслото от пшеничен зародиш възстановява равнището на холестерола и защищава от сърдечно-съдови болести.

Маслото от пшеничен зародиш се дължи на високото наличие на витамини, които укрепват съединителната тъкан. В допълнение, постоянната консумация на масло от пшеничен зародиш защищава от прибързано стареене на кожата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР