Мълния удари две деца в Русе, едното е починало, а

...
Мълния удари две деца в Русе, едното е починало, а
Коментари Харесай

Цяла България се моли за оцелялото дете в Русе: Цялото му тяло е увредено, засегнати са редица органи

Мълния удари две деца в Русе, едното е умряло, а другото е в медикаментозна кома. Инцидентът стана към 19:20 часа в сряда по време на подготовка на детския футболен клуб на стадион „ Дунав “, съобщи NOVA.
„ Детето е в извънредно тежко положение. От всички проучвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло вследствие на контузията. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е нормализирано “, съобщи доктор Бланш Ангелова от УМБАЛ „ Медика “.
„ Ако се наложи, имам позволение от притежателите на болничното заведение да потърся детска реанимация „ Пирогов ”, уточни Ангелова. Тя акцентира, че не може да се ангажира с прогноза, само че медиците вършат всичко належащо.
„ Стадионът от 2018 година е на концесия, пет години не се стопанисва от общината, а от концесионер ”, сподели кметът на Русе Пенчо Милков. Той акцентира, че стартира инспекция за съблюдаване на разпоредбите.
По-рано един от помощник-треньорите, който е бил на мястото на случая, разяснява: „ Тренираха си децата, когато падна гръм. Бях на прилежащото игрище, отидохме, какъв брой изкуствено дишане съм давал. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР