Малкото надвишаване скоростта води до големи последици, коментира в студиото

...
Малкото надвишаване скоростта води до големи последици, коментира в студиото
Коментари Харесай

Михаил Константинов за катастрофата край Своге: Шофьорите да се замислят

Малкото надвишаване скоростта води до огромни последствия, разяснява в студиото на Btv проф. Михаил Константинов във връзка тежката злополука с рейс край Своге.
Бивш топ следовател: Причините за злополуката край Своге са сложни Според Георги Илиев в 99% от злополуките виновността е на водача
В случая прокуратурата твърди, че нарастването на скоростта е било с 13 км в час, само че това по думите на Константинов значи 76% увеличание на кинетичната сила.

Всяка смяна в скоростта трансформира кинетичната сила и спирачния път, уточни Константинов и изясни, че в случай че карате с превишена скорост шансът да спрете по – мъчно или да ударите различен обект се усилва два пъти.

По думите му виновността на водача е в това, че рейсът не е имал механически обзор, както и че има подозрения, че пасажерите не са имали издадени билети.

На опашката сме по най-вече произшествия в Европа, сподели още проф. Константинов. По думите му в първата година на демокрацията през 1990 година починалите по пътищата са 1527 души, в този момент са над 600.

„ Може би би трябвало от заран до вечер да се разгласяват смачкани коли и раздрани тела, с цел да може водачите да се замислят. Човешкият фактор би трябвало да стартира да се трансформира. Да се трансформират пътищата е колосална задача за десетки години. Трябва да се промени съзнанието ни “, съобщи още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР