Малко са късметлиите, които никога през живота си не са

...
Малко са късметлиите, които никога през живота си не са
Коментари Харесай

Кога хората изневеряват, според науката?

Малко са късметлиите, които в никакъв случай през живота си не са били жертва на изненада. Не по-малко са и тези, които са изневерявали. Най-вече в този забързан сегашен свят, лишен от табута, в които изневярата няма никакви юридически или религиозни санкции. Свят цялостен с доста изкушения. Защо обаче хората изневеряват?

Много е просто – в действителност хората, които имат повече полови сътрудници или са по-склонни да се отдадат на импулсите си са доста по-склонни и да изневеряват, твърди ново реномирано проучвана, оповестява Independent.

Въпреки, че всяка връзка е неповторима, учените от университета в Куинсленд изследват за какво хората изневеряват. Те откриват, че има избрани фактори, които демонстрират, че човек е по-вероятно да измами колегата си.

Според констатациите, оповестени в Британския вестник „ Психология “ хората, които са импулсивни са по-склонни да изневеряват. Не тъй като са неприятно, а просто тъй като не стопират да обмислят обстановката, вместо да работят върху техните непосредствени мисли и страсти, които са ги обхванали на момента.

За изневярата

Втората най-изневеряваща група са хората, които са имали повече полови сътрудници в предишното. Те са склонни да бъдат погрешни и да търсят други сътрудници, тъй като те са развили избрани „ умения “ в региона, считат откривателите.

„ Участниците, които са претърпели полова фамилиарност с по-голям брой сътрудници оповестяват за по-голям брой на секс или целувки с хора отвън връзките им “, пишат създателите на проучването. Този надолнище може да се дължи на желанието на тези хора да завоюват нови полови подвизи или просто да имат нови преживявания.

Не е изненадващо обаче, че най-голямата аргументи за невярност е възприятието за отделяне от колегата и ниската задоволство от връзките. Нещо повече – откривателите откриха, че дължината и дълбочината на уговорката на връзката имат минимално влияние върху верността. Няма значение дали сте дружно от 10 месеца или от 10 години с 2 деца и общ бизнес – хората изневеряват, подвластни на страстите, а не на разсъдъка си.

За да схванат факторите, които водят до невярност откривателите са проучили 123 хетеросексуални души на възраст от 17 до 25 години, всички от които във връзка.

Освен проблемите, произлизащи от удовлетворението от взаимоотношенията и съвместимостта, изследването също по този начин откри, че мъжете са по-склонни да изневеряват посредством секс, а дамите и мъжете поравно – с целувка.

За благополучие, в случай че са ви изневерили в предишното може и да е от изгода. Предишно изследване на резултатите от раздялата откри, че дамите, които са излъгани, в последна сметка съзряват от опита си и се учат да избират по-правилни за тях сътрудници в бъдеще.

Инфо: https://frida.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР