Малко нигерийче бе открито в кофите за боклук на 31

...
Малко нигерийче бе открито в кофите за боклук на 31
Коментари Харесай

Откриха полумъртво нигерийче, изхвърлено заради вещерство

Малко нигерийче бе намерено в кофите за отпадък на 31 януари в Африка. Две годишното дете е живяло там осем месеца и се е изхранвало главно с червеи.

Датчанката Ания Ловен вижда измършавялото дете да се скита голо и босо по улиците на града. Тя от години живее в Африка и е създател на фондация, занимаваща се с оказването на помощ на деца, набеждавани, че са прокълнати и отхвърлени от общността си. Някои от тях даже биват убивани, в случай че бъдат обвинени във вещерство.

Ловен управлява детски център, където се приютяват деца, отхвърлени от роднините си поради аргументи като вещерство, магьосничество или има подозрения, че вършат вълшебства. Там те получават здравна помощ, храна и заслон.

Г-жа Ловен повива детето в одеяло и първата ѝ реакция като майка е да го притисне към себе си. Тя му дава храна и вода, след което го води в най-близката болница. Детето получава името Хоуп – Надежда. Снимките, които Ловен качва в персоналния си профил, са споделени в целия свят.

Медиците откриват, че в стомаха на детето има главно червеи. Те са усърдно отстранени и през днешния ден Хоуп се радва на положително здраве. Всекидневните преливания на кръв постепенно го връщат към живота, само че ще е нужно дълготрайно лекуване, с цел да се възвърне изцяло.

Днес, няколко седмици по-късно, Хоуп към момента е в болничното заведение. Детето към този момент се храни единствено и набира сили. Ловен постоянно води сина си да си играе с малчугана. Тя е безапелационна, че тези практики, присъщи за цяла Африка, би трябвало да бъдат спрени.

Това обаче е много мъчно, защото племената не престават да имат вяра и най-много да се опасяват от непознатото, като са привикнали да го дефинират с наименования като вълшебства, вещерство, вуду и други.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР