Малка част от личните лекари са получили някакви количества ваксини,

...
Малка част от личните лекари са получили някакви количества ваксини,
Коментари Харесай

Личен лекар: Планирането е лошо, по-голямата част от нас не получиха никакви ваксини

Малка част от персоналните лекари са получили някакви количества ваксини, по-голямата част не са получили нищо. Това изясни в предаването „ Преди всички “ по БНР общопрактикуващият доктор от Варна доктор Николай Христов. „ В момента ние сме на практика изолирани. Само част от нас са получили нещо и то в мизерни количества “, разяснява той пред националното радио. Същевременно по думите му хората са „ засилени на опашки пред фургони “.

Организацията на имунизирането не наподобява добре, счита доктор Христов. В неговата листа от чакащи има 185 души, а досега е сложил ваксини на 20, тъй като с други количества не разполага.

Във Варна има 300 практики, излязъл е лист с 80, които би трябвало да получат ваксини, без изясненост по какви критерии, разясни Николай Христов.

„ Който е претърпял банановите опашки, по този начин беше, като дежа вю “, разяснява общопрактикуващият доктор. „ Последният на опашката е пациентът, който го отнася. “

„ Хаосът, който се сътвори сред нас и институциите, работи демотивиращо “, акцентира Николай Христов. Според него е налице неприятно обмисляне и на локално, и на централно равнище на имунизационния развой у нас.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР