Максималните температури днес ще бъдат между 31° и 36°, в

...
Максималните температури днес ще бъдат между 31° и 36°, в
Коментари Харесай

Много горещо време и днес

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 31° и 36°, в София - към 31°.

В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните региони от страната до сдържан от изток-югоизток.





По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.





В планините ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд ще стартира да се развива купеста облачност и тук-там в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан изток-североизточен вятър, който до вечерта по най-високите елементи на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 18°.



В сряда на доста места в Западна, а през нощта против четвъртък и в четвъртък - и в Централна, и в Североизточна България, ще има превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки. Повишава се вероятността за местни обилни количества дъжд. В сряда температурите на изток ще са към момента високи, само че от запад ще стартира захлаждане, което ще продължи и през идващите дни. Повишена остава вероятността за превалявания до края на седмицата, изключително в петък и събота, когато са вероятни и обилни количества. В следобедните часове и до среднощ тук-там, повече в южните и източните региони, ще има и гръмотевична активност. Вятърът постоянно ще е от северозапад, а температурите, основно в Западна България, ще са по-ниски от климатичните правила. На изток, където ще има и слънчеви часове, ще доближават до към 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР