Макс Верстапен записа своя втори пореден полпозишън на пистата „Ред

...
Макс Верстапен записа своя втори пореден полпозишън на пистата „Ред
Коментари Харесай

Макс Верстапен отново отвя конкуренцията

Макс Верстапен записа своя втори следващ полпозишън на пистата „ Ред Бул Ринг “ откакто победи в квалификацията за Гран При на Австрия във Формула 1.

Пилотът на Ред Бул записа време от 1:03.720 в своя първи опит в решителната фаза на квалификацията и по този метод той победи с 0.048 секунди Ландо Норис от Макларън, който изненадващо се класира на първата редица. Първи от втория ред утрешната конкуренция ще стартира вторият водач на Ред Бул Серхио Перес, който бе с 0.270 по-бавен от своя съотборник.

Четвърти и пети останаха представителите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които за втора поредна седмица не съумяха да слязат под 1:04 за обиколка на австрийското трасе. Те бяха надлежно с 0.294 и 0.329 по-бавни от Верстапен в днешната подготовка.

Зад дуото на международните първенци остана и това на Алфа Таури като Пиер Гасли ще потегли шести, а Юки Цунода седми. Двамата ще бъдат първите водачи на стартовата редица, които ще стартират утрешните 71 обиколки с меките гуми на Пирели, защото първите петима минаха през втората част на квалификацията със приблизително твърдите.

Осми в днешния ден остана Себастиан Фетел от Астън Мартин, който обаче съвсем несъмнено ще получи наказване, откакто блокира Фернандо Алонсо в края на подготовка две. Това коства на испанеца място в последните част и той ще стартира утрешното съревнование от 14-та позиция.

Ако Фетел фактически получи предстоящото наказване осми на стартова решетка ще застане Джордж Ръсел. За младия британец това бе първо присъединяване с решителните 12 минути с отбора на Уилямс, като също така той ще потегли и със приблизително твърдите гуми в утрешния ден. За Уилямс това бе първо присъединяване в подготовка три от Гран При на Италия през 2018 година, когато Ланс Строл се класира десети.

Самият Строл през днешния ден още веднъж се подреди десети, само че най-вероятно ще започва девети поради предстоящото наказване на неговия съотборник Фетел. Двамата водачи на Астън Мартин ще стартират утрешната конкуренция с меките сликове на Пирели.

Драма не липсваше и в края на подготовка две, в която отстранени бяха водачите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Леклер, Даниел Рикардо, Фернандо Алонсо и Анотнио Джовинаци. Въпреки че се класираха 11-ти и 12-ти, водачите на „ Черните кончета “ са първите на утрешната стартова решетка, които ще имат право на свободен избор на гуми за своя първи стинт. А в разногласието за място измежду първите 10, Сайнц бе със единствено 0.006 секунди по-бавен от Ръсел, който остана десети във втората част.

В първата фаза на квалификацията присъединяване си в нея завършиха Кими Райконен, Естебан Окон, Никола Латифи, Мик Шумахер и Никита Мазепин, които ще заемат последните пет места на утрешната стартова решетка.

Надпреварата за Гран При на Австрия, девети кръг за сезон 2021 във Формула 1 започва на следващия ден в 16:00 часа българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР