Макс Верстапен спечели своя втори полпозишън на пистата Интерлагос“ с

...
Макс Верстапен спечели своя втори полпозишън на пистата Интерлагос“ с
Коментари Харесай

Верстапен изпревари пороя и спечели квалификацията в Бразилия

Макс Верстапен завоюва своя втори полпозишън на пистата „ Интерлагос “ с една доста мощна обиколка при започване на решителния сегмент на квалификацията. В повтаряне на случилото се преди година и през днешния ден първите летящи обиколки в Q3 бяха решителни поради дъжда, който удари трасето в средата на финалните 12 минути.

Заради мракът и проливния дъжд, които превзеха пистата сесията бе прекратена повече от 4 минути преди нейния край и повече не бе обновена. На тимовете даже им беше позволено да затворят вратите на своите гаражи, което кардинално е неразрешено, поради дъжда.

В своя тур Верстапен реализира 1:10.727, с цел да завоюва полпозишъна с задатък от 0.294 секунди пред Шарл Леклер. Трети и четвърти на старта в неделя ще бъдат съотборниците в Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо, които бяха първи на пистата в Q3 и разполагаха с най-сухите условия.

Зад водачите на Астън Мартин на третата редица би трябвало да застанат тези на Мерцедес – Люис Хамилтън и миналогодишният победител в Гран При на Сао Пауло Джордж Ръсел. Двамата също бяха от първите на пистата при започване на третата фаза, само че просто не съумяха да сглобят мощни обиколки. Освен това Ръсел ще бъде разследван за блокиране на Пиер Гасли на изхода от бокса още на старта на Q1.

Ландо Норис и Карлос Сайнц би би трябвало да си поделят четвъртия ред в неделя, а на петия ще би трябвало да са Серхио Перес и Оскар Пиастри. Перес и Пиастри бяха последни на пистата и разумно останаха последни в Q3. Пиастри даже не записва време, откакто се завъртя на завой №12 и се прибра в бокса.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР