Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран

...
Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран
Коментари Харесай

Макс Верстапен най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран При на Италия

Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна подготовка преди Гран При на Италия във Формула 1, провела се през днешния ден сутринта. Нидерландският водач на Ред Бул завъртя най-бърза обиколка за време 1:21.272минути.

Втори се подреди Шарл Льоклер (Монако) от тима на Ферари, останал с време 1:21.599. Трети е другият водач на Ред Бул – Серхио Перес, който приключи на 0.596 секунди. По-нататък останаха Карлос Сайнс, Джордж Ръсел, Люис Хамилтън и Ландо Норис.

Точно преди началото на тренировката се наложи смяна в тима на Уилямс. Ник де Фрийс ще започва за първи път в най-популярното и мощно автомобилно съревнование в света, откакто Алекс Албон трябваше да отиде в болница поради инфектиран апендисит.

Отборът на Уилямс удостоверява, че откакто тази заран се е почувствал зле, Алекс Албон е потърсил здравна помощ от лекарите на ФИА. Те са го насочили към най-близката локална болница. Алекс Албон ще се подложи на подобаващото и належащо лекуване на апандисит, се споделя още в мнението на тима.

Следвайки процедурата, ние можем да потвърдим, че нашият авариен водач Ник де Фрийс ще кара на мястото на Алекс в оставащите събития от Гран При на Италия във Формула 1. Алекс е в положително въодушевление, макар че е в болничното заведение, а всички от тима на Уилямс му пожелават бързо възобновяване.

27-годишният Де Фрийс е някогашен играч в надпреварите за Формула 2 и Формула Е за електрически коли, като е бил първенец там. Той взе присъединяване в една подготовка в петък, заемайки мястото на Себастиан Фетел в тима на Астън Мартин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР