Македонците, които получават български паспорти, са регистрирани като живеещи на

...
Македонците, които получават български паспорти, са регистрирани като живеещи на
Коментари Харесай

Македонците, които вземат български паспорт, записвани на фалшив адрес

Македонците, които получават български паспорти, са регистрирани като живеещи на фиктивни адреси в прилежаща България - София, Кюстендил, Благоевград или друга община. Това написа македонското електронно издание " Фактор ", представено от Агенция " Фокус ".

Има случаи, когато хора, които по никакъв метод не са свързани, са регистрирани като живеещи на един и същи адрес. Посредниците за приемане на български паспорти споделят, че множеството адреси са в София и Кюстендил. " Тези адреси са фиктивни и повече хора са регистрирани на един адрес като поданици. На тези адреси са регистрирани дребен брой македонци, които имат благосъстоятелност в България. " Съобщава се, че някои живеят с родственици или другари в София ", споделя български медиатор на паспорти пред изданието.

Той прибавя, че е имало случаи, когато дребни деца на възраст 2-3 години са получавали български паспорт, с цел да може цялото семейство да замине в чужбина. Той изяснява, че процедурата за приемане на български паспорт коства до 800 евро и се чака 3 години.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
С още 6 месеца ще бъде удължена валидността на персоналните карти...

Паспортите се издават извънредно на македонци, до момента в който за членовете на по-малките етнически общности в страната е доста по-трудно да получат паспорт, какъвто не беше казусът до 2015 година Дори по време на пандемия, ползата към приемане на български паспорт е същият, както през предходните години, споделя още събеседникът пред македонската медия.

Друг медиатор също удостоверява, че множеството македонци имат адреси в българската столица. " Ако някой няма адрес, той получава формален адрес в София, а има и други македонски жители, които живеят, да речем, в Охрид, Кичево, Струга и са плащали, с цел да получат адрес в Петрич, Благоевград или другаде. " Въпросът е на съглашение по време на процедурата ", изяснява медиаторът.

Посредниците са единомислещи, че в бъдеще ще има интерес към паспортите и България е заинтригувана да издава паспорти по този метод. В България се приказва за друг брой лица, получили български паспорти. Оценките варират, че броят на, е сред 88 000 до 120 000.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР