Македонски монаси призовават за братски отношения с България. След подписването

...
Македонски монаси призовават за братски отношения с България. След подписването
Коментари Харесай

Отец Кирил от Македония: Имаме едни духовни родители


Македонски монаси приканват за приятелски връзки с България. След подписването на контракта за дружба, тематиката е съществена за цялото общество в западната ни съседка, оповестява Нова телевизия.

Бигорската света обител е тук от хиляда години. Тогава на това място е открита чудотворната икона на свети Йоан Кръстител, която и през днешния ден е в храма. Денят е специфичен, тъй като манастирът носи името точно на христовия кръстител. „ Господ пристигна да се кръсти, не тъй като той имаше потребност от кръщение, той беше изцяло чист. Но той пристигна, с цел да очисти индивида от неговите грехове. И таман това се случва на днешния празник ”, изясни отец Кирил, от Бигорския манастир „ Свети Йоан Кръстител ”.

Посреща ни отец Кирил. Знае, че освен празникът ни е довел тук. Но и едно особено писмо. Писмо, което игуменът и монасите пишат незабавно щом схващат, че страната им е подписала контракт за другарство с България.
 Имаме едни духовни родители – светите братя Кирил и Методий, споделя отец Кирил. Имаме едни духовни родители – светите братя Кирил и Методий, споделя отец Кирил. / БГНЕС
„ Един с различен – братята от време на време се разграничават и по тип, и по темперамент. Но това не би трябвало да ги прави неприятели, въпреки всичко те са братя, излезли от една вътрешност. Така би трябвало да гледаме и на нашите два народа – българския и македонския. Имаме едни духовни родители – светите братя Кирил и Методий, имаме един кръщелен купел - по времето на цар Борис-Михаил. И това нещо е неоспорим исторически факт и точно то ни прави братя ”, счита отец Кирил.

Може ли вярата да излекува раните и да ни сближи още веднъж едни с други?

"Не единствено, че може. Според моето непретенциозно мнение, това е единствената движеща мощ, която може да направи това ”, съобщи отец Кирил. Знаят, че до такава степен се стига мъчно. Но всяка крачка от пътя си коства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР