Макар социологическите изследвания в Германия да показват категорично, че Ангела

...
Макар социологическите изследвания в Германия да показват категорично, че Ангела
Коментари Харесай

Шулц: Изборите се решават в последния момент, не ме отписвайте


Макар социологическите проучвания в Германия да демонстрират изрично, че Ангела Меркел ще завоюва днешните парламентарни избори и по този начин ще си осигур канцлерския пост за четвърти следващ път, главният й съперник Мартин Шулц надалеч не споделя същото мнение. Лидерът на социалдемократите счита, че все пак нговата партия може да надделее над обединението на Меркел и да грабне успеха в последния миг. Като мотив той показва, че резълтатите от изборите се вземат решение в последния миг и че напълно неотдавна в редица страни вотът е бил решен точно на финала. В същото време Шулц акцентира, че огромна част от германците избират кого да поддържат чак в деня на изборите, заради което изненади по отношение на предварителните социологически анкети въобще не са невъзможни.

" Почти 10% от хората вземат решение в изборния ден, а това е решаващо за вота. Струва си битката до последната минута. Знам, че това звучи като неуместно, само че видяхме това в Съединените щати: спомнете си за Доналд Тръмп, за брекзит, за Джерами Корбин, който набра избор в последните четири дни или за последната седмица на Еманюел Макрон. Всичко е допустимо!”, счита Шулц, съобщи бТВ.

Освен това сходно мнение сподея и Ангела Меркел. " На всеки споделям, че изборите към момента не са решени. Вярвам, че силата на нашия народ е в средата и Християндемакратическата партия символизира този център. Надявам се на висока изборна интензивност и на безапелационен избор, който ще укрепи политиката на центъра”, разгласи преди вота актуалният канцлер.

В Германия през днешния ден се организират парламентарни избори. За първи път рекорден брой партии 42 са се борят за място в Бундестага. Освен обичайните партии на Християндемократите, на Социалдемократите, Либералите, Зелените и Левите тази година измежду сериозните кандидати е популистката Алтернатива за Германия. Но има и такива като Партията на сатириците, на транссексуалните и даже хип-хоп партия. Основните съперници за канцлерския пост обаче не подлежат на подозрение - Ангела Меркел (ХДС/ХСС) и Мартин Шулц (СДП). И двамата на една и съща възраст, с съвсем подобен политически опит и добре познати на интернационалната сцена.

По външнополитическите тематики двамата съвсем нямат разлики. Освен, че Шулц разгласи, че би спрял договарянията с Турция за еврочленство. По вътрешнополитическите тематики разликите не са основни. Поради тази причина на изборите през днешния ден интригата е кой ще бъде трета и четвърта мощ в Народното събрание. Защото от бъдещата коалиция зависи и какви взаимни отстъпки ще направи идващият канцлер на Германия и водач в Европа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР