Макар и заглавието да звучи като нескопосана първоаприлска шега, то

...
Макар и заглавието да звучи като нескопосана първоаприлска шега, то
Коментари Харесай

BMW ще боядисва колите си с … фекалии

Макар и заглавието да звучи като нескопосана първоаприлска смешка, то е изцяло същинско и BMW в действителност възнамерява да боядисва своите коли с фекалии. Разбира се, това няма да се случва непосредствено, а посредством модифицирани боклуци, които да заместват част от петрола, който се употребява при изработката на боите.

Германската компания ще си партнира с BASF, като вместо съставни елементи на петролна основа ще бъдат употребявани първични материали от органични боклуци, в това число био боклуци от пречиствателни станции. По този метод ще се понижи потреблението нефт, което от своя страна ще докара до по-малко нездравословни излъчвания или най-малко по този начин споделят двете компании.

От BMW не загатват по какъв начин и при кои модели ще се употребява новата технология и дали тя ще влезе в серийно произвеждане, само че все още тя ще бъде приложена в заводите в Лайпциг, Германия и Розлин в Южна Африка. Това не е първият път в който BMW употребява сходни отпадни материали за понижаване на нездравословните излъчвания откакто през миналата година си партнира с американска компания за произвеждане на ток посредством кравешки фекалии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР