Макар и минимален, все пак има шанс за съставяне на

...
Макар и минимален, все пак има шанс за съставяне на
Коментари Харесай

Знакова фигура на БСП побесня: Президентът пропусна момента да направи един тактически ход

Макар и най-малък, въпреки всичко има късмет за сформиране на държавно управление. Ако мандатът пристигна при нас, ще поставим всички старания. Би било хубаво да седнем с всяка една политическа мощ и да преговаряме, всяка от тях да си каже целите. В името на страната диалогът е нужен. Това съобщи в изявление за Дарик аленият народен представител Драгомир Стойнев.

Той изясни, че партиите би трябвало да бъдат по-отворени и даде образец с левицата: „ Благодарение на Българска социалистическа партия бе определен ръководител на Народното събрание. Това беше едно голямо изпитание за нас, само че виждайки накъде върви парламентаризмът, ние направихме по този начин, че Вежди Рашидов да стане ръководител на Народно събрание. Също по този начин Корнелия Нинова персонално отиде на диалог с проф. Габровски, с цел да му заяви решението ни “, уточни той.

Според Стойнев до момента президентът трябваше да каже на кого ще връчи третия мандат, а разнопосочните вести, които идват от президентската администрацията водят до мисълта, че самият той има някакви подозрения и съображения. „ Президентът пропусна момента да направи един тактически ход като обединител на нацията – да събере водачите на партиите преди третия мандат и с тях да се съветва. Тогава всеки можеше да даде своя принос за взимането на това значимо за страната решение “, счита той.

Във връзка с проблема към криптобанката NEXO депутатът от левицата съобщи: „ Не мисля, че това ще е главният проблем, който ще попречи за основаването на държавно управление. Нека институциите да си свършат работата, а политиците да не приказваме преди тях. “

Стойнев уточни нуждата от публичен контракт за основаване на едно съдружно ръководство. „ Ако мандатът бъде връчен на Българска социалистическа партия ви убеждавам, че ще създадем всички старания, ние и в този момент ги вършим. Засега демонстрираме диалогичност и напъните ще бъдат положени от наша страна. Ние ще приказваме за българските полезности, за пробългарско държавно управление, което пази националния интерес “, безапелационен е той и обърна внимание, че без Българска социалистическа партия, България нямаше да бъде член на НАТО и Европейски Съюз. „ Ние сме рационалната и спокойна мощ, която бяга от свадите и се появява в даден миг, с цел да резервира мира и спокойствието. За нас е значимо парламентаризмът да съществува “, сподели още социалистът.

В ефира на Дарик радио той изясни, че левицата може да води диалози с всеки. „ Между нас, народните представители, се усеща предпочитание да има постоянно държавно управление. Проблемът е на водачите и по тази причина Корнелия Нинова предложи за третия мандат да има лидерска среща “, напомни той и добави, че в едно бъдещо държавно управление би трябвало да вземат участие политически водачи. „ Смятам, че министър-председателят би трябвало да бъде фигура, която е равно отдалечена от политическите партии, само че на втория ешелон някой би трябвало да носи отговорност, там би трябвало да има политически фигури “, безапелационен е той.

Според Стойнев заплахата Борисов да се появи “на бял кон “ е доста огромна. „ Ако при избори април месец не се образува държавно управление, отиваме на избори през октомври, когато са и локалните. ГЕРБ са мощни с локалната власт, те ще желаят още веднъж да се възпроизведат и едни избори 2 в 1 ще бъдат пагубни “, счита социалистът.

На въпрос по отношение на позицията на Българска социалистическа партия по тематиката с Украйна Драгомир Стойнев отговори: „ Считаме, че можем да помогнем на украинския народ, като им дадем леговище и ги приютим. За нас е значимо тази война да спре по най-бързия метод, защото болката и скръбта е идентична и за двете страни. Осъзнаваме, че взимайки страна, това няма да завърши спора, само че това е опасност за българското общество. В тази война няма победител, тя би трябвало да свърши посредством дипломатически диалози “, заключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР