Макар и да не звучи логично, хладилникът не е най-доброто

...
Макар и да не звучи логично, хладилникът не е най-доброто
Коментари Харесай

Храните, които никога не трябва да се държат в хладилника!

Макар и да не звучи разумно, хладилникът не е най-хубавото място за запазване на другите типове хранителни артикули. Когато поставите някои храни в него, те губят усет, текстура, мирис и даже хубавия си външен тип, когато повърхността им почернее. Пример за това са босилекът, кафето, хлябът и динята. Представяме ви храните, които в никакъв случай да не съхраняваме в хладилника.

Домати

Колкото и необичайно да ви звучи, доматите не трябва се съхраняват в хладилника. За да се убедите, направете опит. След като си закупите от зеленчука, поставете един домат в хладилника, а другия оставете отвън него. След един ден ги изпробвайте и ще разберете, че този, който не е съхраняван в хладилника, ще има по-добър усет. Това се дължи на обстоятелството, че студеният въздух стопира процеса на зреене. Ниската температура също трансформира структурата на доматите. Дръжте доматите отвън хладилника и пазарувайте количества, които сте сигурни, че ще можете да изядете.

Босилек

Въпреки че към този момент в доста хладилници има отделения за запазване на свежи подправки, проучванията демонстрират, че това не е добре за босилека. Съхранена там, подправката ще поеме всички миризми на продуктите в хладилника и качеството й ще падне. За да съхранявате босилек, поставете го в чаша вода, като цвете.

 Картофи

Картофи

Ако поставите картофи в хладилника, ниската температура ще трансформира нишестето им в захар и те ще замязят на варени. Най-добрият метод за предпазване е в книжен плик на хладно в килера или в мазата, в случай че е суха.

Хляб

Много хора считат, че в случай че слагат хляба в хладилника, неговите качества ще се запазят по-дълго. Това обаче не е правилно. Ниската температура ще накара нишестето в него да кристализира доста по-бързо и това доста ще понижи вкусовите му качества.

Кафе

Кафето, сходно на босилека, има свойството да поема всички миризми на другите артикули от хладилника. Най-добрият способ да съхраните неговия мощен и пресен усет е да го държите в добре затворен съд в мрачен долап.

 Диня

Диня

Изследвания са открили, че дините, съхранявани отвън хладилниците, имат доста по-силен антиоксидантен резултат и доста по-добри вкусови качества.

Банани

Бананите са тропически плодове и по тази причина ги съхранявайте на топло. Поставени в хладилника, бананите почерняват, а процесът на зреене в тях стопира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР