Макар че шоколадът е силно калоричен и със сигурност не

...
Макар че шоколадът е силно калоричен и със сигурност не
Коментари Харесай

Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?

Макар че шоколадът е мощно калоричен и сигурно не се отразява добре на талията, той в действителност е потребен. Ако хапваме шоколад в умерени количества и постоянно, ще се радваме на някои изгоди за здравето, които напълно не са за подценяване.

Всъщност потребните свойства на шоколада се дължат най-много на съдържащото се в сладкия артикул какао. Затова избирайте шоколад с повече какао – така наречен черен шоколад, и избягвайте белия, който въобще няма какаова съставна част.

Ето и за какво би трябвало да хапвате шоколад по малко и постоянно.

Шоколадът съдържа магнезий

Съдържанието на магнезий в шоколада е доста и това е една добра причина да си хапвате най-малко по едно до четири късче дневно. Магнезият е потребен за нервната система, за разпределяне на мускулите, за релаксиране на напрегнатостта в тялото. При крампи и чести схващания прибавете малко шоколад в хранителния си режим.

Шоколадът съдържа магнезий подтиква производството на серотонин

Това е известният хормон на щастието, който покачва настроението и ни основава чувство за наслада. Затова се усещаме щастливи, когато похапваме шоколад или даже шоколадов сладолед. Това е една сладка профилактика на депресивни положения, с която обаче не би трябвало да прекаляваме. Когато сте тъжни и смутени, няколко късчета черен шоколад ще подобрят положението ви.

Шоколадът съдържа магнезий усъвършенства положението на опорно-двигателния уред

 Черен шоколад

Казано с простички думи – заздравява костите, зъбите, работи благотворно при остеопороза. Това се дължи на съдържащия се калций в какаото. Колкото по-ниско наличие на захар има в шоколада, толкоз по-лесно усвоим ще е калцият.

Шоколадът съдържа магнезий работи като антиоксидант

По този метод предотвратява остаряването на тялото, поддържа клетките по-млади и се бори с редица болести. Тези изгоди са резултат от високото наличие на флавоноиди в шоколада. Те се борят със сърдечно-съдовите болести, високото кръвно налягане, онкологичните болести и куп други патологични положения.

Шоколадът съдържа магнезий съдържа витамини

Точно по този начин – шоколадът съдържа задоволително високи количества от витамините А, С, Е и D. Затова потреблението му стабилизира имунитета, бори се с разнообразни възпалителни процеси в организма и работи противовирусно. Но отново да напомним - единственото изискване е да не прекалявате и да избирате шоколад с високо наличие на какао.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР