Макар че на лицевата страна да виждаме декларативност, зад Плана

...
Макар че на лицевата страна да виждаме декларативност, зад Плана
Коментари Харесай

Проф. Милен Балтов: Всяка една цифра в Плана за възстановяване е защитена

" Макар че на лицевата страна да виждаме декларативност, зад Плана за възобновяване стоят доста работа и съответни числа . Всяка една цифра в него е предпазена. Очакванията са до 2026 година Брутният вътрешен продукт на България да нараства с 1,8% - вследствие на тези вложения ".

Коментарът направи пред БНР икономиста проф. Милен Балтов, ректор на Бургаския свободен университет.

По думите му първият сигурен резултат от Плана ще е, че в интервал, в който финансовите запаси ще са все по нищожни, той ще е омекотител да се вършат вложения .

" Връщайки се две години обратно, би трябвало да се каже, че тогава стартира следващата циклична икономическа международна рецесия .... Заради суматохата и поради настройката да се харчат доста обществени средства през 2020 година се надигна разбирането, че икономическата рецесия би трябвало да бъде потушена с наливането с доста пари, все едно да гасиш пожар с бензин, нещо, което не е обикновено ", разяснява икономистът и изясни, че икономическата рецесия не е била толкоз страшна, даже е имало спад в цените на нефта при започване на 2020 г. 

Той посочи, че политиката на Европейска комисия за възобновяване е казус в 60-годишната история на Европейски Съюз:

" Да се финансират политики на Европейски Съюз с задължения ".

Бизнесменът Милен Тодоров , притежател на компания за климатични системи и фотоволтаици, разяснява в предаването " Нещо повече ":

" Всички чакат Планът за възобновяване да се сгромоляса . Има подозрения, че е ориентиран към действителния бизнес, а повече са съмненията, че е ориентиран към големи групировки, които господстват око държавното управление ". 

Интервюто на Георги Марков с проф. Милен Балтов и репортаж на Ася Пенчева в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР