Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи Канада с

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи Канада с
Коментари Харесай

Волейболистите сдъвкаха Канада с 3:1 гейма

Мъжкият народен тим по волейбол на България победи Канада с 3:1 гейма (25:20, 26:24, 19:25, 25:17) в първия си мач от група 2, от първия уикенд в Лигата на нациите, в аржентинския град Мендоса. Така " лъвовете " стартираха чудесно в международната конкуренция и означиха първи три токи в актива си, а селекционерът Силвано Пранди направи сполучлив още един дебют отпред на България.
Националите ни стартираха устойчиво и бяха водещият отбор на полето, като завоюваха първия гейм с удобна разлика. Втората част стартира равностойно, по-късно " кленовите листа " поведоха с 18:14. Нашите съумяха да стопят пасива си и да изравнят при 23:23. В решителните минути България още веднъж се наложи, след две следващи неточности на противника и поведе с 2:0 гейма.
Третата част бе под диктовката на канадците, които взеха преднина, задържаха я и завоюваха гейма, като се върнаха в играта. Канадците означиха мощно начало и в четвъртия гейм, като поведоха с 5:2, само че не съумяха да запазят водачеството. Нашите направиха поврат, а на второто техническо спиране към този момент водеха с 16:11. Това бе повратен миг, а националите усилиха преднината си на 19:12 и завоюваха безпроблемно гейма, а с това и крайната победа с 3:1.
Топ изпълнител стана Николай Учиков с 27 точки. Тодор Скримов добави 10, а младият Алекс Грозданов приключи с 9 т.
За Канада най-резултатен бе Шарън Върнън-Еванс с 22 точки.
Нощес нашите играят с домакина Аржентина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР