Мъжкият национален отбор на Турция се класира за следващата елиминационна

...
Мъжкият национален отбор на Турция се класира за следващата елиминационна
Коментари Харесай

Турция не остави шансове на Канада и продължава напред на Световното

Мъжкият народен тим на Турция се класира за идната елиминационна фаза на Световното състезание, което се организира в Полша и Словения. Воденият от Недим Йозбей отбор надигра изрично Канада с 3:0 (25:23, 25:23, 25:17) в последния си мач от Група Е на шампионата, игран този следобяд пред едвам към 100 фенове в зала " Арена Стожице " в Любляна.

По този метод Турция приключва на второ място в групата с 2 победи, 1 загуба и 6 точки, с което продължава напред към 1/8-финалите на Мондиал 2022. Това е и едно от най-хубавите си класирания на турците след 15-о място през далечната 1966 година.

" Кленовите листа " остават на 3-а позиция с 1 победа, 2 загуби и 3 точки. Канада пък чака ориста си след изиграването на всички срещи до края на деня, като се надява да бъде един от 4-ите най-хубави трети отбора от всички групи.

Над всички за Турция бе младата звезда Адис Лагумджия със 17 точки (1 ас и 53% успеваемост в атака) за успеха. Батуралп Гюнгьор добави още 10 точки (1 блок, 1 ас, 47% успеваемост в офанзива и 13% съвършено посрещане) за триумфа.

За Канада Никола Хоуг, Стивън Маар и Райън Склейтър осъществиха по 15 точки.

Снимки: FIVB.COM
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР