Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще се изправи

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще се изправи
Коментари Харесай

България срещу Франция в осминафинален мач на Евроволей 2023

Мъжкият народен тим на България по волейбол ще се изправи против Франция в осминафиналите мач от европейското състезание по волейбол довечера от 20:30 ч. в Двореца на спорта и културата във Варна.

България се класира за осминафиналите на шампионата, откакто приключи на четвърто място в своята група В с две победи и три загуби. Играчите на селекционера Пламен Константинов започнаха с проваляне от Испания, след което победиха Финландия и Украйна, преди да изгубят от Хърватия и Словения. От своя страна Франция, която е настоящ олимпийски първенец, записва четири победи и една загуба в група D и приключи преди всичко.

Николов стартира шампионата с вирус, а в този момент страда от болки в гърлото. Лекарският екип му даде антибиотик, с цел да може да се възвърне. В последните дни здравословни проблеми имаха Теодор Салпаров и Мартин Атанасов.



" За мен няма значение къде ще направиш огромната крачка – дали на осминафинал или четвъртфинал. Може да се окаже преимущество, че е първи мач. Французите ще дойдат, ще забележим по какъв начин ще привикнат към залата. Все отново има някои особености и нека това е в наша изгода. Но единствено това няма по какъв начин да разчитаме, с цел да победим сегашния европейски първенец ", сподели Константинов след провалянето от Словения във вторник.

" Трябва да погледнем на някои дребни елементи, с цел да можем да победим Франция ", разяснява диагоналът Цветан Соколов.

" Надявам се да изиграем прекрасен мач. Ще ни бъде доста мъчно. Дано играем по-добре, в сравнение с през днешния ден. И каквото сабя покаже. Гарантирам, че тимът ще даде максимума. Това към този момент е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме у дома. Всички ще играем на 100 % и ще се борим за успеха. Огромно благодаря към публиката. Хората демонстрираха, че са с нас. Те са седмият състезател на корта ", добави той.

" Бях споделил, че в случай че желаеме да създадем нещо запаметяващо се на това европейско, ще би трябвало да бием един мощен тим. В нашия случай се падаше или Словения, или Франция. По моите сметки просто трябваше да играем с Франция на четвъртфинал, само че пък в този момент ще го срещнем по-рано в осминафинал. Ако момчетата играят по този начин, както играха против Словения, аз съм спокоен, че ще създадем страховит мач ", съобщи президентът на Федерацията Любо Ганев.



" Чувствам се добре тук, в България. Влизаме в доста значима фаза от шампионата. Сега към този момент всеки мач е край. Играем против България, доста значим мач пред многочислената им аудитория. Очаква ни тежък мач, тъй като противникът ни има доста положителни играчи. Когато мачът стартира, възможностите постоянно са равни. Затова ще бъде значимо да се възползваме от всички благоприятни условия. Фокусът, отношението, техниката - всичко ще има значение, само че тези мачове са комплицирани ", съобщи Джани.

" Петлите " започнаха с три поредни победи против Турция, Португалия и Израел, които значително им подсигурява и първото място в групата. След това обаче пристигна шокиращата загуба с 1:3 гейма от Румъния, само че в последния дуел, французите се постановиха с изрично 3:0 против Гърция, за приключат груповата фаза с баланс 4-1.

Победителят от мача сред Франция и България ще играе с Румъния или Хърватия в четвъртфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР