Германският политик, депутат от Бундестага Сара Вагенкнехт смята, че политиката

...
Германският политик, депутат от Бундестага Сара Вагенкнехт смята, че политиката
Коментари Харесай

Германия: Повече военна помощ за Украйна ни води към пропаст

Германският политик, народен представител от Бундестага Сара Вагенкнехт счита, че политиката на увеличение на военната помощ за Киев води както Германия, по този начин и Украйна към пропастта. Така тя разяснява информацията, че немското министерство на защитата е поискало спомагателни 3,8 милиарда EUR от държавното управление за оказване на помощ на Украйна.

 

" Още милиарди за оръжия, макар че съвсем не останаха украинци, които желаят да се бият? " - написа Вагенкнехт в X (бивш Twitter). „ Този курс води нас и Украйна в бездната. Преговорите за преустановяване на огъня са повече от закъснели! “ - акцентира депутатът.

 

По-рано вестник Bild am Sonntag отбеляза, че немското министерство на защитата заяви за спомагателна потребност от 3,8 милиарда EUR за помощ на Украйна през настоящата финансова година. На 15 май ръководителят на немското военно ведомство Борис Писториус се срещна с канцлера Олаф Шолц, а на 16 май с министъра на финансите Кристиан Линднер. Искането за спомагателни средства би трябвало да бъде импортирано в Народното събрание за утвърждение през юни. Германското министерство на финансите, както акцентира вестникът, алармира своето утвърждение. 

 

Германия е вторият максимален снабдител на оръжия за Украйна след Съединените щати. Като цяло Германия е отделила средства за военна поддръжка на Киев и се е заела с бъдещи разноски в размер на към 28 милиарда EUR. Руските управляващи неведнъж са заявявали, че нагнетяването на Украйна с оръжия няма да понижи решимостта на Русия Федерация и няма да промени хода на специфичната военна интервенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР