Мъжката тенис асоциация (АТР) планира напълно да се откаже от

...
Мъжката тенис асоциация (АТР) планира напълно да се откаже от
Коментари Харесай

АТР се отказва напълно от съдиите по линиите през 2025-а година

Мъжката тенис асоциация (АТР) възнамерява изцяло да се откаже от съдиите по линиите през 2025-а година, когато отсъжданията ще стават само чрез електронната система - Electronic Line Calling Live, оповестиха от организацията.

Системата ще се употребява по време на всички мачове в квалификациите и в главната скица на конкуренциите, проведени от АТР, като също така тя ще работи и на всички настилки.

Президентът на АТР Андреа Гауденци дефинира тази вест като " знаков миг " и макар че регистрира значимата роля на съдиите в исторически проект за спорта той бе безапелационен, че тенисът би трябвало да одобри нововъведенията и актуалните технологии.

" Това е знаков миг за нашия спорт, който не е признат без деликатно и задълбочено обсъждане. Традициите са в основата на тениса и съдиите на линиите са играли значима роля в продължение на дълги години. Но в това време ние сме длъжни да одобряваме нововъведенията и актуалните технологии. Нашият спорт заслужава оптимално точно съдийство и се радваме, че от 2025 година ще можем да го осигурим за всички надпревари от Тура ", съобщи Гауденци.

Електронната система за присъждане не е нещо ново за света на тениса при мъжете, откакто тя за пръв път беше тествана по време на финалите на " Следващата генерация " през 2017-а година, а към този момент все по-често я виждаме в приложимост на огромните шампионати.

Понастоящем конкуренциите от АТР имат право на избор сред три метода на съдийстване - електронна система онлайн, която регистрира всяка топка, електронна система с право на обжалване или обичайният вид със съдии по линиите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР