Мъжете възприемат хода на времето по-точно и правилно, отколкото жените,

...
Мъжете възприемат хода на времето по-точно и правилно, отколкото жените,
Коментари Харесай

Времето тече с различно темпо за всеки

Мъжете възприемат хода на времето по-точно и вярно, в сравнение с дамите, открили са американски учени.

Нежните създания са склонни да възприемат минутите като часове и назад. Времето тече доста по-бавно, в сравнение с в действителност, за хора, които имат занимателен сърдечен темп и муден темп на дишане.

Хората с учестено дишане и учестен сърдечен темп имат възприятието, че времето лети. Ранобудните, които по принцип са оптимисти, възприемат времето интензивно и наситено, а нервните “сови ” имат възприятието, че денонощието се точи най-малко 30 часа.

 Хора

Характерът и темпераментът също въздействат върху усещането на времето. Емоционалните представители на човечеството усещат всичко по-плавно и постепенно, а интуитивните – с шеметна скорост.

Това, което форсира времето, е мощният стрес. При подобен ужасяващ напън в нашето тяло стартира всеобща готовност: мозъкът изпраща сигнал за паника, като изхвърля хормони в кръвта, които би трябвало да приведат всички наши системи в режим на бойна подготвеност.

Но въпреки това, в случай че стресът продължи дълго време, той износва нервната ни система, провокира възприятие на отмалялост и забавя темпото на живота ни.

Когато на открито е топло и свети слънце, човешкият метаболизъм се форсира и ние считаме, че минутите и часовете летят.

Когато е студено, обмяната на веществата се забавя и надлежно минутите се точат по 1000 секунди едната.

Ако животът ни е кондензиран с доста събития за един ден, той минава незабелязано. Ако денят е отегчителен, времето се разтяга до безконечност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР