Мъжете се чувстват по-щастливи в отношенията си с дамите, когато

...
Мъжете се чувстват по-щастливи в отношенията си с дамите, когато
Коментари Харесай

Ето как жените могат да направят мъжете си по-щастливи

Мъжете се усещат по-щастливи в връзките си с дамите, когато техните партньорки намират шегите им за по-смешни от техните лични.

Това откриха група психолози от Университета на Силезия, Университета " Кардинал Стефан Вишински " в Полша и Университета в Падуа, Италия. Данните са оповестени в списание Personality and Individual Differences, предава Darik news.

Изследователите са интервюирали 149 хетеросексуални двойки със междинна дълготрайност на връзката към седем години. Доброволците оповестяват какъв брой постоянно се майтапят с колегата си, какъв брой постоянно сътрудникът се майтапи и какъв брой постоянно считат шегите му за смешни.

Оказва се, че мъжете се майтапят по-често и правят оценка шегите си като по-успешни, макар че няма разлики в честотата на смях при шегите на колегата на база пол. Мъжкият комизъм по-често се свързва с експанзия и себеутвърждаване.

В същото време мъжете се усещат по-щастливи във връзки, в които партньорката прави оценка шегите им като по-смешни от нейните.

„ Шегите, смехът и хуморът към момента са част от механизмите, участващи в построяването на взаимоотношения сред сътрудниците в дълготрайни връзки “, заключават откривателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР