Мъжът подлагал на насилие жена си от 20 години Пловдивският

...
Мъжът подлагал на насилие жена си от 20 години Пловдивският
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста бизнесмена, който преби жестоко съпругата си с тенис ракета


Мъжът подлагал на принуждение жена си от 20 години

Пловдивският областен съд остави за непрекъснато в ареста известния пловдивски предприемач Симо Касабов, упрекнат за нечовечен побой над брачната половинка си.

Ако в хода на процеса бъде потвърдена виновността му, го грози затвор от 3 до 15 години. Днешното решение предстои на обжалване, написа Българска национална телевизия.

Тежко остава положението на 44-годишната жена. Пострадалата е с голям брой контузии - хематоми, счупени ребра, извадена слезка, спукано тъпанче и други

Иззета е тенис ракетата, с която е бита брачната половинка на предприемача, заяви наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Той съобщи, че има показания от самата потърпевша за редовно домашно принуждение, което обвиненият е упражнявал от дълъг интервал от време - над 20 години. Налаган е физически, душевен тормоз и икономическа взаимозависимост. Има и показания на очевидци за случаи на побой над потърпевшата още преди тя да подписа цивилен брак с Касабов през 2002-а година. Според прокуратурата брачният партньор е ограничавал персоналната независимост на потърпевшата.

Множество пъти дамата е била заключвана. Лишавана е от опция за всевъзможни обществени контакти. Не ѝ е било позволявано да работи и сама да се устоя.

Адвокатът на предприемача съобщи, че той не е осъждан, единствен обезпечава приход в фамилията си и изиска домакински арест, с цел да може Касабов да се грижи за децата си. От отбраната обявиха, че в случай че бъде изработен разпит на децата, могат да се появят нови условия по делото, а не да се разчита единствено на свидетелствата на околните приятелки на потърпевшата.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР