Мъжът, който влезе в Северна Корея на Нова година, нарушавайки

...
Мъжът, който влезе в Северна Корея на Нова година, нарушавайки
Коментари Харесай

Мъжът, който избяга в Северна Корея, бил бивш беглец от режима на Ким

Мъжът, който влезе в Северна Корея на Нова година, нарушавайки мощно укрепената граница от Южна Корея, се допуска, че е дезертьор от Северна Корея. Това оповестиха от министерството на защитата в Сеул, осведоми " Франс прес ".

Мъжът провокира издирвателна интервенция от южнокорейските военни в събота, когато съоръжение за наблюдаване го е засякло да пресича източния сектор на границата в Северна Корея. Те не съумяха да го намерят.

Южнокорейските управляващи към момента не са го разпознали, само че чиновник на министерството на защитата означи, че се счита, че той е пристигнал от Северна Корея през 2020 година - също посредством нарушение на границата.

" Предполагаме, че това е същият човек, който е избягал в Южна Корея, като се е катерил през оградата от бодлива тел през ноември 2020 година ", посочи служителят.

Мъжът е в 30-те си години, добави служителят, без да дава повече детайлности.

Отделно, южнокорейската осведомителна организация " Йонхап " цитира чиновник на военното министерство, който показва, че мъжът " беше приет за същия като беглеца ".

Досега не са открити доказателства за шпионаж, увери служителят пред " Йонхап ".

Смята се, че мъжът е работил като чистач в Южна Корея, откакто е избягал.

Южнокорейските военни са уведомили Северна Корея за прекосяването на границата през уикенда.

Северна Корея е индикирала, че е получила известието, само че не е дала отговор повече, означи служителят на министерството на защитата пред Агенция Франс Прес.

Години на репресии и беднотия в Северна Корея накараха повече от 30 000 души да избягат в Южна Корея през десетилетията след Корейската война, само че прекосяванията в другата посока са извънредно редки.

През 2020 година севернокорейски бойци гръмнаха и изгориха тялото на южнокорейски чиновник в риболовния бранш, за който Пхенян сподели, че е пресякъл незаконно морската граница.

През същата година севернокореец, избягал в Южна Корея три години по-рано, се промъкна назад през границата.

Това нарушаване накара севернокорейските управляващи да слагат под обсада граничния град Кесон поради опасения, че той може да има ковид.

Огромната част от севернокорейците, които избягат, първо отиват в Китай, преди да си проправят път към Южна Корея, нормално през друга страна.

Само малко на брой са се осмелили да пресекат Демилитаризираната зона, разделяща Корейския полуостров, която е осеяна с мини и има мощно военно наличие и от двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР