Мъж, пускал в обръщение неистински парични знаци, е установен и

...
Мъж, пускал в обръщение неистински парични знаци, е установен и
Коментари Харесай

Голяма измама на АМ Тракия

Мъж, пускал в послание неистинен парични знаци, е открит и арестуван от чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при ОД Министерство на вътрешните работи Пазарджик. В сряда на територията на Автомагистрала " Тракия " екипи от бранша направили профилирана полицейска интервенция. Тя е осъществена вследствие на получавани сигнали за съществуване на разположение, прокарващо в послание неистинен парични знаци на територията към аутобана.

За задачата причинителят употребявал паркингите, където престоявали за отмора задгранични водачи на товарни коли. Обикновено завързвал диалог с тях, като желал да му скапват малко пари, тъй като съгласно него в близката бензиностанция не можели.

Така той предложил на нищо неподозиращия водач банкнота от 100 евро, която в по-късен стадий се оказвала неистинска. В хода на следствието на случаите се оказало, че от края на юни досега са открити пет сходни случая на излъгани непознати водачи на тирове.

Вчера по време на акцията в региона на паркинг на Автомагистрала " Тракия " екипите от бранш " Противодействие на икономическата престъпност " задържали Р.Я.- 55 година от Благоевград. Мъжът е с голям брой престъпни регистрации и е осъждан главно за пробутване в послание или владеене на неистинен парични знаци. Според специалистите подправените банкноти с номинал от 100 евро били с положително качество и елементарно можели да заблудят хора, които рядко боравят с сходна валута.

Р.Я. е арестуван в началото за период от 24 часа в ареста на районно управление (на МВР) Пазарджик. Предстои срокът на задържането му да бъде продължен от наблюдаващ прокурор при Окръжната прокуратура в регионалния град със 72 часа. Служители от ОДМВР-Пазарджик взаимно с сътрудниците си от Главна дирекция " Национална полиция " ще обясняват дали арестуваният мъж е правил незаконната си активност на територията и на други райони в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР