Мъж на 123 години беше ненадейно открит недалеч от столицата

...
Мъж на 123 години беше ненадейно открит недалеч от столицата
Коментари Харесай

Откриха най-възрастния жител на планетата

Мъж на 123 години беше внезапно открит близо до столицата на Боливия. Находчиви публицисти от организация ASSOCIATED PRESS попаднаха и на кръщелното му удостоверение, съгласно което Кармело Флорес Лаура е роден на 16 юли 1890 година с националност – амарийски индианец.

Това удостоверение е издадено чак през 1940 година, тъй като до тази година страната Боливия не съществува, а новородените са регистрирани единствено в римокатолическите църкви.

Столетникът е овчар и живее в дребното село Фраския, намиращо се наоколо до езерото Титикака. Той в никакъв случай не е напускал родния си дом. Жилището, в което живее, е на един етаж със сламен покрив.

Възрастният мъж не умее да чете и написа и приказва само познатия си амарийски език.

Роднините му настояват, че е взел участие във войната против Парагвай през 1933 г.

 Боливия

Латиноамериканецът може да се похвали с 3 деца, 40 внуци и 19 правнуци. За страдание някои от тях към този момент са покойници.

Столетникът декларира, че в никакъв случай не е бил ленив и споделял домашните отговорности със брачната половинка си, която умряла преди 10 години.

Като аргументи за своето дългоденствие той показва ечемичените питки, овнешко месо и листата от кока, които хапвал постоянно. Пиел е алкохол единствено в младежките си години. Често ходел на лов за лисици и вървял приблизително по 50 км дневно. Избягвал е тестените и захарни произведения.

Въпреки възрастта си мъжът не употребява бастун или очила, а единствените му проблеми са с едното ухо, с което леко недочува и със зъбите, които падат.

По-рано тази година за най-възрастен гражданин на планетата беше разгласен американецът Салустиано Санчес-Бласкес на 112 година Но в случай че нечуваната възраст на индианецa от Боливия се удостовери от Рекордите на Гинес, той ще надмине освен американеца, само че и рекордьора досега в тази категория – 122-годишната французойка Жан Калмaн, която умря през 1997 година

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР