Магията на Кагами Нума – Окото на дракона. Кагами Нума

...
Магията на Кагами Нума – Окото на дракона. Кагами Нума
Коментари Харесай

Магията на Кагами Нума – Окото на дракона

Магията на Кагами Нума – Окото на дракона. Кагами Нума е едно от многото вулканични езера, намиращи се по протежението на японската естествена пътека Mount Hachimantai. На пръв взор това е малко езерце, което пресъхва лятно време, а през зимата замръзва. Но то си има своя загадка, което го прави уникално…

През пролетта езерото се трансформира в мистериозно и омагьосващо знамение. Когато зимният сняг стартира да се топи, ледът образува дребен централен остров, заобиколен от воден пръстен, който поразително наподобява на огромно око на змей.

Това събитие продължава единствено една седмица, през която туристите могат да се насладят на хубостта му. Твърде къс е  този интервал – от последните дни на май до началото на юни.

Ако по това време е прохладно, леденият кръг се върти, като основава усещане за движеща се зеница, което още един път удостоверява името на явлението „ Окото на дракона “.

Легенда споделя за два влюбени дракона, които избрали това езеро за свое място за срещи.

Кагами значи “огледало ”. Това име е уместно поради кристалния цвят на водите и способността им да отразяват близките пейзажи.

Езерото е ситуирано на плато на надморска височина от 1613 метра, на границата сред Акита, Ивате и Хоншу, Япония. Това е известна сезонна атракция измежду японците, а с помощта на обществените медии се трансформира и в забележителност за туристи от цялостен ​​свят.

Данакил- най-странното място на света

Магията на Кагами Нума – Окото на дракона

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР