Президентът Румен Радев продължава с консултациите за съставяне на кабинет.

...
Президентът Румен Радев продължава с консултациите за съставяне на кабинет.
Коментари Харесай

Възраждане при Радев: Може да има кабинет без ГЕРБ и ДПС

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за сформиране на кабинет. На " Дондуков " 2 той беседва с представители на " Възраждане ".

" Факт е, че рекордно ниската изборна интензивност сложи на тестване освен политическите партии, само че и легитимността на всички институции. Как виждате вие превъзмогването на гражданската незаинтересованост и протеста, който регистрирахме на тези избори по отношение на политическата класа ", попита президентът.

Според Костадин Костадинов ГЕРБ и Движение за права и свободи са " сиамски близнаци ", към момента необявена, само че устойчиво настояща коалиция

" Формулата я зададе българският гласоподавател - дефинира в Народното събрание да има повече партии, които заявиха, че не желаят да ръководят с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Вчера Бойко Борисов не изглеждаше изключително благополучен от това, че е предлага държавно управление. Възможно е да има държавно управление в този парламент и ние ясно декларирахме формулата - 125 мандата са тези, които са разнообразни от ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Ако третият мандат отиде при " Възраждане ", те са подготвени да беседват с всички останали политически сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на необятен кабинет с консенсусна фигура за министър председател.

" Правим стрес тест на българската политическа система, с цел да забележим падат ли маските или не. По време на предизборната акция всички говореха, че няма да вършат държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи и на първата седмица започнаха да се огъват ".

Той уточни, че би трябвало да се намерият сили за превъзмогване на разликите, с цел да се направи общо държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Имаме разлики и разминавания с ПП-ДБ, което не е загадка, тъй като ние сме имали доста съществени конфликти с тях само че тези разлики не са непреодолими, тъй като най-малко по една точка на думи ние сме категорлични: не желаеме България да бъде ръководена от ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" Възраждане " изрично няма да поддържа държавно управление на малцинството на ГЕРБ-СДС, сподели още Костадинов.

Гледайте онлайн тук или във



Вчера президентът се срещна с първите три парламентарно показани сили - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР