Магията е навсякъде около нас, така че защо да не

...
Магията е навсякъде около нас, така че защо да не
Коментари Харесай

6 лесни начина да превърнете дома си във вълшебно място

Магията е на всички места към нас, тъй че за какво да не прибавим малко от нея към нашия дом и градина – нашите най-свещени пространства. Въпреки това основаването на магичен ъгъл вкъщи е освен това от просто поддържане на вашите украшения за Хелоуин през цялата година.

Става дума за основаване на пространство, изпълнено с готовност, вяра и израз на вашите съкровени духовни потребности.

Ако желаете да добавите капка магия към вашия дом и градина, следвайте тези препоръки.

Украсете стените си с цветя

 Вълшебно място

Всеки обича да получава цветя, само че ненавижда да ги вижда по какъв начин умират – само че какво, в случай че съумеете да ги запазите? С този дребен вълшебен съвет можете! Просто увийте букета си с връв и го закачете с главата надолу. Това ще изсуши цветята, без да увяхнат и да изгубят формата си. Освен това те служат за страхотна украса на стената. Ако желаете да получите цветя с малко магическа преписка, пробвайте да си набавите някое от тези страхотни оферти:

Нарцис: късмет

Дейзи: невинност

Гардения: изцеление

Зюмбюл: обич и щастие

Жасмин: женска сила и медитация

Люляк: прогонване на отрицателната сила и защита

Панси: комуникация

Мак: изобилие и сън

Роза: душевен способности

Слънчоглед: здраве и успех

Лале: разцвет и изобилие

Виолетово: естетика.

Използвайте лавандулова вода за отбрана

 6 лесни метода да превърнете дома си във вълшебно място

Ако сте подготвени да отворите прозорците си още веднъж след тази студена зима, първо, напръскайте завесите си с вода от лавандула. Когато духа вятърът, той изпраща отбрана и мир в дома ви – също така мирише ужасно.

Използвайте карти Таро, с които да създадете изкуство

 6 лесни метода да превърнете дома си във вълшебно място

Ако сте жадувате за най-хубавите колоди Таро и купувате доста повече, в сравнение с бихте могли да употребявате, или може би сте си купили Таро, с което не обичате да работите? То тогава не прахосвайте тези карти, а вместо това ги превърнете в изкуство! Поставете ги в рамка и закачете някои от обичаните си карти Таро – изключително тези, които улавят силата, която желаете да привлечете в дома си. Например, закачете картата Слънцето за благополучие.

Четенето на Таро е задоволително елементарно за приемане, само че когато настроите тези карти начело и в центъра, може да се случи същинска магия.

Можете също по този начин да станете в действителност хитри и да употребявате картите си Таро, с цел да създадете табло с визия на всички неща, които желаете да привлечете в живота си. Каквото и да вършиме с тях, то това сигурно ще бъде начало на вълшебен диалог.

Използвайте знака на вашия зодиакален детайл като цветова скица

 Вълшебен дом

Използваме зодиакалните си детайли, с цел да определим съвместими сантиментални съвпадения, само че можем ли да създадем същото за съвместими цветови схеми? Искате да боядисате и преукрасите мястото си, само че не можете да изберете цветова палитра? Вашето звездно слънце може да ви помогне да решите. Всеки безоблачен знак се ръководи от един от четирите детайла: земя, вода, огън и въздух. Всеки от тези детайли има свои лични цветове, които дават отговор на тях. Декорирайки дома си с вашите детайли, вие ставате по-удовлетворени от хубостта както на вашия знак, по този начин и на своя детайл.

Въздух (Близнаци, Везни, Водолей): светлосиньо, бяло, жълто и сиво;

Земя (Телец, Дева, Козирог) зелени и кафяви;

Огън (Овен, Лъв, Стрелец): червени и портокали;

Вода (Рак, Скорпион, Риби): наситено синьо и зелено.

Ако желаете да усетите силата на своя зодиакален знак в дома си, прибавете признака на зодиака в декорацията си. Например, в случай че сте Лъв, направете рамка на съзвездие Лъв на стената си, вземете чаши за вино Лъв или поставете възглавница с лъв на дивана си.

Поддържайте дребна градина във вашата кухня

 6 лесни метода да превърнете дома си във вълшебно място

Обичате пресни билки, само че нямате място или средства да ги отглеждате сами? За благополучие, някои билки могат елементарно да се отглеждат на закрито, тъкмо под вашия личен кухненски прозорец. Тези билки в саксии могат да се употребяват за ритуали или просто да ви послужат поради магическите си свойства. Ето няколко лесни за развъждане билки:

Лук: смелост

Монета: мир

Магданоз: мъдрост

Босилек: поддържа вашето пространство безвредно и без негативна енергия

Алое Вера: носи шанс и успокоява изгарянията

Не забравяйте, че най-хубавото време за засаждане е, когато луната е в Рак, Везни, Скорпион и Риби, което ще му даде най-хубавия късмет за сполучлив напредък.

Създайте приказна градина

 6 лесни метода да превърнете дома си във вълшебно място Снимка: Alexandra_Koch/pixabay.com

Приказната градина може да бъде занимателен занаятчийски план и красиво допълнение към вашия дом. Приказната градина е дребна, декоративна дребна градина, формирана от растения, скали, кристали и дребни мебели или прелести, употребявани за привличане на вълшебен създания или „ феи “ във вашия дом. Може да се употребява и за дребен олтар или просто да служи за прелестно райско кътче от вашето жилище.

Можете да създадете своя лична приказна градина в терариум, дребна градинска саксия или даже буркан.

Ето някои съществени консумативи, от които се нуждаете, с цел да започнете:

- Фалшив или свеж мъх или нечистотия (ако засаждате неща);

- Растения (сукуленти, билки или дребни цветя са известни опции);

- Скали или кристали (някои известни за градините са: лунен камък, мъхов ахат, зелен авантюрин, цитрин и тигрово око);

- Дребни джунджурии като вълшебен талисмани, дребни статуетки на самодива или еднорог и приказни къщи. (Те нормално могат да бъдат открити в магазина за долари.)

Отключете творчеството си и в действителност превърнете личната си градина в приказка. Това е страховит занаятчийски план, който можете да вършиме с деца, в учебно заведение за приказки или даже да го извършите като занимателно занятие с приятелите си.

Насладете се на своя магически дом!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР